IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANDEMIJA U EX- YU: Broj zaraženih premašio 7.000, umrlo više od 200 ljudi…(mapa)

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 841…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 09. 04. 2020… 13: 31… PANDEMIJA U EX-YU: Broj zaraženih premašio 7.000, umrlo više od 200 ljudi…(mapa)

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražena je 7.071 osoba, što su 92 osobe više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu umrle 202 osobe.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 841, što je 38 slučajeva više nego sinoć u 20.00 sati. U međuvremenu, preminula je još jedna osoba. U Banjoj Luci preminuo je 72-godišnji muškarac koji je bio zaražen koronavirusom. Ukupan broj umrlih u BiH sada iznosi 35.

Sloveniji je danas zaraženo 1.128 osoba, što je 33 nova slučaja u odnosu na jučer. Ukupan broj umrlih iznosi 43, odnosno 3 više slučaja nego jučer.

Srbija danas ima potvrđenih 2.666 slučajeva zaraze koronavirusom i taj broj je nepromijenjen u odnosu na jučer. Preminulo je 65 osoba, a na respiratorima se nalazi 112 osoba.

Hrvatska je danas zabilježila još jedan smrtni slučaj povezan sa zarazom, čime se ukupan broj mrtvih povećao na 19. Zaražene su 1.343 osobe.

Čitaj još:   PO POTJERNICI INTERPOLA- DRAMA I PRESTAVA U CRNOJ GORI: Uhapšen ruski milioner, akcionar i vlasnik banke... (foto)

Crnoj Gori nova tri slučaja zaraze i ukupan broj zaraženih sada iznosi 252. Dvije osobe su preminule. Kako je na Twitteru naveo Institut za javno zdravlje Crne Gore, nvooboljeli su iz Podgorice. Dva su kontakti ranije potvrđenih slučajeva dok se kod jednog porijeklo infekcije istražuje.

Na Kosovu je do sada od posljedica koronavirusa preminulo šest ljudi, odnosno jedan smrtni slučaj više nego jučer. U srpskim sredinama na Kosovu do sada je oboljelo 33 ljudi. Ukupno su na Kosovu zaražene 224 osobe, odnosno 18 osoba više nego jučer.

Sjeverna Makedonija ima 617 potvrđenih slučajeva zaraze i to je nepromijenjen broj u odnosu na jučer. Preminula je još jedna osoba, čime se ukupan broj umrlih povećao na 29. Na teritoriji čitave zemlje produžen je policijski sat.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

izvor (SB)

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: O DRAGINJI I RAZLOZIMA... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more