IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLADA USVOJILA TRI NOVE UREDBE: Ne zna se koja je važnija! (foto)

Razjašnjeno je da korisnici pomoći mogu da budu i udruženja i druge neprofitne organizacije, ukoliko nisu na spisku korisnika javnih sredstava…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, petak… 10. 04. 2020… 15: 21… VLADA USVOJILA TRI NOVE UREDBE: Ne zna se koja je važnija!

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sjednici tri uredbe, kojima se precizira pravni okvir ko će moći da koristi državnu pomoć iz paketa ekonomskih mjera vrijednog 608,3 milijarde dinara, odnosno 5,1 milijardu eura, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Prema ovim uredbama, svi privredni subjekti u privatnom sektoru mogu da koriste mjere propisane ovom uredbom pod uslovom da počev od 15. marta 2020. godine, pa do dana stupanja na snagu ove uredbe, nisu smanjivali broj zaposlenih za više od 10 odsto.

Ne računaju se zaposleni koji su sa privrednim subjektom u privatnom sektoru zaključili ugovor o radu na određeno vrijeme prije pomenutog datuma za period koji se završava u periodu od 15. marta 2020. godine, pa do današnjeg stupanja na snagu ove uredbe.

Čitaj još:   BRAVO: Crnogorci uz Cetinje su... (foto i video)

Pogodnosti iz ove uredbe mogu da koriste i preduzetnici koji su registrovali privremeni prestanak obavljanja dijelatnosti najranije na dan 15. marta 2020. godine, odnosno na dan proglašenja vanrednog stanja.

Oni koji su registrovali firmu posle tog datuma, nemaju pravo na ovaj program.

Razjašnjeno je da korisnici pomoći mogu da budu i udruženja i druge neprofitne organizacije, ukoliko nisu na spisku korisnika javnih sredstava.

Mogućnost odlaganja plaćanja poreza i doprinosa se odnosi na one privredne subjekte, uključujući i ogranke i predstavništva stranih pravnih lica, ali ne važe za banke i druge finansijske institucije.

Planom mjera odloženo je plaćanje poreza i doprinosa na zarade i naknade zarada do 4. aprila 2021.

Plaćanje ove obaveze će početi od januara sledeće godine i to na najviše 24 mjesečne rate, bez kamate...

izvor agencije.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more