IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNO UPOZORENJE SZO: Ako ukinete OVU MJERU doći će do FATALNOG POVRATKA PANDEMIJE!

Svjetska zdravstvena organizacija ponovo je upozorila da prevremeno ukidanje mjera ograničenja kretanja uvedenih radi suzbijanja širenja korona virusa može da izazove “fatalni povratak” pandemije…

ŽENEVA: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 11. 04. 2020… 21: 21… DRAMATIČNO UPOZORENJE SZO: Ako ukinete OVU MJERU doći će do FATALNOG POVRATKA PANDEMIJE!

“Znam da se neke zemlje već pripremaju za izlazak iz izolacije. SZO bi, kao i svi, željela da se restrikcije ukinu.

Međutim, prerano ukidanje restrikcija moglo bi podstaći fatalni povratak pandemije”, rekao je u petak generalni sekretar SZO Tedros Adhanom Gebrejesus na virtualnoj konferenciji za novinare u Ženevi, prenosi Rojters.

Svjetska zdravstvena organizacija nema preporuku za zemlje i regione za olakšavanje mjera zbog usporavanja širenja pandemije koronavirusa, ali ih je pozvala da mjere ograničenja ne ukidaju prerano, poručio je danas portparol SZO, preneo je Rojters

– Jedno od najvažnijih uputstava je ne odustati od mjera prerano da se ne bi ponovo desilo povečanje oboljelih – rekao je portparol ZSO Kristijan Lindmeier u virtuelnom brifingu i dodao:

Čitaj još:   NEJLA KORAĆ IZ PAZARA USPJEŠNO POLOŽILA TEST ZRELOSTI: Djevojčica našla 5.000 eura, nije ni trepnula vratila je novac... (foto)

To je slično kao da se i sami razbolite i ako ustanete prerano iz kreveta i prerano trčite, rizikujete da se vratite u krevet i imate komplikacije.

Kako je naveo, taj povratak mogao bi da bude jednako smrtonosan kao i širenje pandemije ukoliko izostanu potrebne mjere…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Čitaj još:   Kabinet predsjednika CRNE GORE: Andrej Milović obmanuo javnost tvrdeći da je JAKOV Milatović, od njega tražio da "revidira odluku" za pomilovanje sveštenika... (foto)