IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VAKCINA PROTIV KORONE U SEPTREMBRU: Traže se oni koji će dati garancije da će funkcionisati …

Najavljuje se da će u naredne dvije nedelje trebalo da se započnu ispitivanja…

OKSFORD: Svijet, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 11. 04. 2020… VAKCINA PROTIV KORONE U SEPTREMBRU: Traže se oni koji će dati garancije da će funkcionisati…

Vakcina protiv virusa korona mogla bi biti dostupna već u septembru, sudeći prema tvrdnjama profesorke imunologije sa Univerziteta Oksford.

Naime, Sara Gilbert trenutno sa svojim timom pokušava da napravi vakcinu, a za “Tajms” je rekla da je 80% sigurna da će njen tim u toj namjeri uspjeti do jeseni ako sve bude išlo prema zacrtanom planu.

Prošlog mjeseca kazala je kako se nada da bi vakcina mogla biti stvorena do kraja 2020. ali sada je izniela optimističniji scenario s obzirom na to da bi ispitivanja na kojima radi trebalo da počnu već tokom sledeće dvije nedelje.

Ali, poručila je i da niko ne može garantovati da će vakcina funkcionisati…

Čitaj još:   FK Sarajevo dobilo Stadion Koševo na upravljanje i to 30 godina u najam po cijeni od jedne KM... (foto)

Njen tim je jedan od desetak timova širom sveta koji rade na pronalaženju vakcine za virus koji izaziva Covid- 19 a svoju vakcinu će testirati u zemlji s najbržim prenosom virusa kako bi brzo dobili rezultate.

Britanska vlada stavila je do znanja da ako vakcina bude bila dobra, da je spremna obezbijediti njenu proizvodnju kako bi ona bila što prije dostupna javnosti...

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more