IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Ljudima pekari sviježi hljeb dostavljaju na vrata… (foto)

Pekari, u Ankari od ranih sati raznose hljeb, rekli su da su za dva sata prodali količinu koju građani kupe za jedan dan…

ANKARA: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 12. 04. 2020… 13: 21… ANKARA: Ljudima pekari sviježi hljeb dostavljaju na vrata… (foto)

Građani, koji poštuju policijski čas, bili su oduševljeni, mogućnošću da, kako su tradicionalno navikli, kupe svježi hljeb.

Pripadnici policije i javnih službi u Turskoj dostavljaju hljeb i osnovne životne namirnice građanima u jeku proglašene zabrane kretanja usljed pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru mjera prevencije širenja koronavirusa, turske vlasti su u petak proglasile dvodnevnu zabranu kretanja u 31 provinciji u kojima živi oko 63 miliona stanovnika, što je većina od ukupno 82 miliona stanovnika te zemlje.

Građani su na društvenim mrežama objavili brojne snimke na kojima se vidi kako su turski policajci jučer dostavljali hranu i druge potrepštine građanima koji ne mogu izlaziti iz kuća.

Čitaj još:   ANKARA: FETO je teroristička organizacija kojom se upravlja izvana...

Uporedo s tim, građanima su namirnice dostavljali i članovi grupe za socijalnu pomoć Vefa.

Riječ je o grupi koju je 22. marta formiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske kako bi se pomoglo građanima starijim od 65 godina i drugima koji se ubrajaju u najugroženije kategorije stanovništva u jeku pandemije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske saopćilo je da građani u velikoj mjeri poštuju izrečene mjere prevencije širenja koronavirusa.

Koronavirusom je u Turskoj zaraženo 52.167 ljudi, a umrla je 1.101 oboljela osoba...

izvor iBalkan.net / agencija AA

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika…

Ukupno 22 predsjednika u ponedjeljak u predsjedničkoj palati u Ankari Read more