IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FUDBALSKA MAGIJA LEJSA TURKOVIĆA

O njemu se govori kao najvećem fudbalskom talentu

Fudbalski biseri se radjaju. Potrebno je da prodje mnogo vremena pa da se medju stotinama, hiljadama dečaka zaljubljenih u magiju fudbalske igre pojavi neki za kojega sa sigurnošću možete reći da je rodjen za ovu igru. Zadovoljstvo je veće saznanjem da jedan takav talenat, porijeklom sa naših prostora, već uzburkava duhove fudbalskih klubova zapadne Evrope.

Lejs Turković rodjen je krajem 2010. godine u metropoli Evropskog bankarskog biznisa Frankfurtu na Majni, gradu Ajntrahta i ovog fudbalskog bisera.Onima koji prate fudbal i koji ga poznaju, posebno skautima dovoljan je jedan potez, dribling, način primanja i vodjenja lopte, igra lijevom i desnom nogom, predgled igre, šut pa da vide ko ima damar za fudbal i da zapišu u svoju bilježnicu da se radi o fudbalskom talentu. Mi ovdje govorimo o jednom vanserijskom. Naravno njegov talenat je vrlo brzo primećen.

U trci nekoliko fudbalskih škola koje se bave samo supertalentovanom djecom FSV Frankfurt, kao jedna od najboljih, je najbrže i najkonkretnije reagovala i Lejs se našao u njenim redovima. Superiornost koju je pokazao na početku trenirajući i igrajući sa svojim vršnjacima natjerala je čelnike FSV fudbalske škole da naparave presedan i prekvalifikujuga u tim dječaka koji su godinu dna stariji od njega. Stručnjaci znaju koliko je velika godina razlike u ovom uzrastu.

Medjutim, sve to pada u vodu kada vidite lakoću kojom igra ovo dijete, način na koji u punom trku izvodi varke tijelom, driblinge, način na koji šutira, multifunkcionalnost, univerzalnost i mogućnost igranja jednako kvalitetno na nekoliko pozicija u napadu od sredine pa do krilnih,kad vidite taj njegov pristup igri gdje kao da u svaki potez i kontakt s loptom ugradjuje svoje srce prosto se naježite.

Čitaj još:   MILJANA KULIĆ, POBJEGLA U BOSNU: Pomirila se sa ZOLOM, objavila sliku iz KREVETA... (foto)

Nevjerovatno kako ovo dijete tako umilno i pitomo van terena, postaje pravi lav u magičnom fudbalskom igralištu gdje vidite da je u svakom njegovom potezu toliko dara, toliko ljubavi za fudbal da je uživanje gledati ga kako od običnih fudbalskih poteza pravi magiju.

I otuda su za ovog dječaka zainteresovani mnogi , medju prvima FC Mainc 05 ,Ofenbaher Kikers , naravno Ajntraht ali i još neki njemački klubovi kao i još nekoliko klubova van granica Njemačke. Sigurno da je to veliki pritisak, ali Lejsovi roditelji čuvaju ga od svega toga, kompletnog tog ambijenta stvarajući mu tako uslove da može nesmetano da se bavi onim što voli a to je fudbalska igra.

Za treutak se sjetim riječi Sahmira Ljajića, oca takodje jednog našeg vanserijskog fudbalskog bisera Adema Ljajića, koji mi je jednom prilikom rekao da menadžeri nikako ne vole kad on učestvuje u pregovorima oko Ademovog angažmana. Na pitanje zašto, veli da im je on, raznim koji su bili, uvijek govorio da oni u Ademu vide novac, mogućnost zarade a da on vidi samo svoje dijete koje želi i da zaštiti od svih pritisaka.

Jako bratstvo Turkovića od prvog trenutka Lejsove fudbalske karijere je uz njega i prati svaki njegov korak, trening, utakmice… Stručnjaci su rekli svoje-pred ovim je dječakom sjajna fudbalska budućnost. Uz silni talenat koji posjeduje biće naravno potrebno i mnogo rada, odricanja i svega onoga što diktira vrhunski sport. Ali Lejsu sve to sada ne pada teško, on sa loptom spava i sa loptom se budi, fudbal je ono što voli, što daje smisao njegovim snovima i čini ih realnim i ostvarljivim. Biti poput Zidana, Ronalda ,Mesija, Sušića, Halilhodžića, Halilagića, Ljajića i mnogih drugih velikana „bubamare“ Lejsov je želja.

Čitaj još:   RADNIK Nasuf NASKO Bajrović iz Sandžaka: Otišao da zaradi za život i poginuo na građevini u Njemačkoj... (foto)

Zato dobro upamtite neobično ime Lejs i poznato nam prezime Turković, biće to fudbalerčina par exelans na ponos svih nas u Sandžaku i nas iz Sandžaka rasutih po svijetu koji ćemo pratiti Lejsove utakmice i navijati za njegove i pobjede timova za koje bude igrao.

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more