IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MJESTA GDJE KORONA NE MOŽE DA UĐE: Bili bi sigurni od virusa, kada bi vas pustili unutra! (foto i video)

Vijest o pandemiji navodno je podstakla neke superbogate da se ukrcaju na njihove superjahte…  

JOHANESBURG: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 12. 04. 2020… 14: 51… MJESTA GDJE KORONA NE MOŽE DA UĐE: Bili bi sigurni od virusa, kada bi vas pustili unutra! (foto i video)

Na Južnom polu, u svemiru, na dnu okeana – dok je polovina svijeta u karantinu, samo je nekoliko mjesta gdje se život nastavlja uprkos pandemiji koronavirusa.

Preko 400 kilometara dijeli MSS i površinu Zemlje – dovoljno daleko da izbjegne gomilu koronavirusa koji je sada zahvatio veći dio planete. Ali čak su i astronauti morali da preduzimaju mjere predostrožnosti. U četvrtak su se trojica astronauta uputila sa Zemlje u svemirsku stanicu. Prijue lansiranja držali su ih u strogoj izolaciji kako ne bi poneli virus sa sobom.

Naučnici sa njemačke istraživačke stanice Nojmajer III na Antarktiku ne moraju da brinu zbog infekcije koronavirusom. Devet naučnika trenutno provodi zimu tamo i ostaće odsječeni od svijeta do kraja oktobra, kada će ih zamijeniti novi članovi.

Države ne vole da otkrivaju gdje i kada se lansiraju njihove nuklearne podmornice. Ali kako su mnogi u vodi, vremenom su ograničeni zalihama koje mogu da nose. A pošto su posade često pošteđene slušanja loših vijesti tokom misija iz psiholoških razloga, moguće je da neki nisu ni čuli za koronavirus.

Vijest o pandemiji navodno je podstakla neke superbogate da se ukrcaju na njihove superjahte. Plan je jednostavan: nakrcajte se na luksuzni čamac i vežite ga u slikovitoj uvali, najbolje na nekom otoku u privatnom vlasništvu. Jedino je pitanje da sačekate dvije nedelje da vidite da li je posada bez virusa.

Čitaj još:   VELIKE POHVALE IZ SARAJEVA: Kapiten BiH- naježim se kada vidim kako Crnogorci pjevaju svoju himnu... (foto, video)

Svako ko je izolovan prije pandemije je bezbjedan. Bar u teoriji. Na primer, učesnici njemačkog Velikog Brata koji su obavješteni da se smrtonosni virus proširio tokom snimanja aktuelne serije koju je emitovao Sat.1.

Ali ni oni nisu sigurni: ima mnogo načina da koronavirus može da uđe u dom iz spoljašnjeg svijeta, s obzirom na veliki produkcijski tim. Ali, bar se u Njemačkoj emisija nastavlja.

U Kanadi, ranije ovog mjeseca, domaćini kanadskog Velikog Brata bili su primorani da napuste snimanje filma i emisija je zatvorena jer je vlada naredila zatvaranje svih preduzeća čiji rad nije bio neophodan.

iBalkan.net/Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more