IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Danas na COVIN- 19 urađen test na 28 zaraženih, jedno pozitivno… (foto)

Od posljednjeg presjeka, testirano je ukupno 28 osoba, od kojih je njih 27 bilo negativno, dok je kod jedne potvrđeno prisustvo korona virusa…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 13. 04. 2020… 20: 21…NOVI PAZAR: Danas na COVIN- 19 urađen test na 28 zaraženih, jedno pozitivno… (foto)

U Novom Pazaru je u posljednja 24 sata zabilježen jedan novi slučaj oboljenja COVID-19, pa je sada ukupno zaraženo 35 žitelja ovog grada, saopćio je Zavod za javno zdravlje.

Od posljednjeg presjeka, testirano je ukupno 28 osoba, od kojih je njih 27 bilo negativno, dok je kod jedne potvrđeno prisustvo korona virusa.

U privremenoj “kovid bolnici”, smještenoj u Medicinskoj školi “Dva heroja” u Novom Pazaru, trenutno je zbrinuto 18 pacijenata zaraženih korona virusom sa lakšom kliničkom slikom, rekao je danas njen rukovodilac Faruk Pašović.

On je kolegama sa radija Sto plus izjavio da su svi pacijenti dobrog zdravstvenog stanja, bez ikakvih simptoma koje izaziva ovaj virus.

Čitaj još:   UŽAS NA PIJACI U PULI: Ženu i ćerku polila SONOM KISELINOM...

“O njima u svakom trenutku brine jedan ljekar i tri medicinske sestre. Konstantno se prati njihovo stanje, tokom vizita im se mjeri temperatura i za sada ni kod koga od njih nisu zabilježeni nikakvi simptomi oboljenja COVID-19”, kazao je doktor Pašović.

Najmlađi pacijent u ovoj privremenoj bolnici ima 19 godina, a najstariji 52.

“Sve funkcioniše dobro, saradnja sa zdravstvenim ustanovama, lokalnom samoupravom i Vojskom Srbije je odlična. Pacijenti imaju dobre uslove za boravak i njihovi rođaci nemaju razloga za brigu. Napominjem, posjete nisu dozvoljene i nema potrebe da ljudi dolaze ispred škole”, dodao je Pašović.

Prvi slučaj ovog virusa u Novom Pazaru zabeležen je 3. aprila…

Izvor: Radiostoplus.com

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more