IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Stigla pomoć Američke vojske i NATO- a za BiH… (foto)

Prijeko potrebna medicinska i dezinfekcijska sredstva Ministarstvu sigurnosti BiH, kao odgovor na nedavni zahtjev za pomoć u borbi protiv COVID-19 pandemije…

SARAJEVO. BRISEL: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 14. 04. 2020… 16: 21…  Stigla pomoć Američke vojske i NATO- a za BiH… (foto)

DANAS U Sarajevu su predstavnici američke vojske i NATO Bosnia and Herzegovina uručili prijeko potrebna medicinska i dezinfekcijska sredstva Ministarstvu sigurnosti BiH, kao odgovor na nedavni zahtjev za pomoć u borbi protiv COVID-19 pandemije …

Vlasti Bosne i Hercegovine uputili NATO i njegovom Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

Ministarstvo sigurnosti BiH, kao tijelo čija je nadležnosti pružiti zaštitu svim građanima BiH, najbolje je upoznato sa situacijom na terenu te će oni moći proslijediti ovu pomoć onima kojima je ona najpotrebnija, bez obzira gdje se nalaze u BiH, navode iz Američke ambasade.

Čitaj još:   ISTANBUL:Erdogan, nemamo namjeru, odustati ni od članstva u NATO- u niti od naših saveznika... (foto)

Ovo je samo jedna od niza donacija koje NATO savez daje građanima BiH, kao odgovor na zajjtev Bosne i Hercegovine za pružanje pomoći.

U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite, saopćeno je.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more