IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAOPŠTENJE SZO U VEZI SA KORONOM: Ovo moraju da poštuju SVE DRŽAVE! (foto)

U preporuci stoji da bi sve zemlje trebalo da izvrše takvu evaluaciju prije ublažavanja vanrednih mjera…

Wasington: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 15. 04. 2020… 15: 21… SAOPŠTENJE SZO U VEZI SA KORONOM: Ovo moraju da poštuju SVE DRŽAVE! (foto)

Zemlje koje namjeravaju da ublaže vanredne mjere uvedene da bi se zauzdalo širenje korona virusa, prethodno bi trebalo da sačakaju najmanje dvije nedelje da bi procjenile efekte takve odluke, upozorila je danas SZO, prenosi Rojters.

U preporuci stoji da bi sve zemlje trebalo da izvrše takvu evaluaciju prije ublažavanja vanrednih mjera.

Među zemljama koje razmatraju ublaavanje restriktivnih mjera su i one koje su najteže pogođenje širenjem korona virusa, pa iz SZO upozoravaju da se koraci ka normalizaciji života moraju preduzimati postupno, nakon temeljne procjene efekata takvih promjena.

Čitaj još:   BUDVA: Ko je Marko Ljubiša Kan uhapšeni Škaljarac, nekoliko puta bio na meti napadača, ima debeo dosije... (foto)

– U idealnim uslovima, potrebne su najmanje dvije nedelje pauze između faza povratka u normalne društvene i ekonomske tokove, da bi se uočili rizici od novog rasplamsavanja epidemije – navodi se u uputstvu SZO.

Svketska zdravstvena organizacija je izdala ova uputstva u trenutku glasnih i oštrih kritika zvaničnog Vašingtona zbog, navodnog neadekvatnog odgovora SZO na početku krize…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more