IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEGIRA DA JE KRIV ZBOG 140 ZARAŽENIH: Direktoru Gerontološkog centra određen pritvor!

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti…

NIŠ: Sbrija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 16. 04. 2020… 00: 01… NEGIRA DA JE KRIV ZBOG 140 ZARAŽENIH: Direktoru Gerontološkog centra određen pritvor!!!

Više javno tužilaštvo u Nisu, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M. S. (47), ovlašćenog lica Gerontološkog centra u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv zdravlja ljudi iz člana 259 stav 2, u vezi krivičnog djela prenošenje zarazne bolesti iz člana 249 Krivičnog zakonika.

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti.

Po predlogu tužilaštva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana, zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke koje je potrebno ispitati, kao i jer je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usled težine nastalih posledica, došlo je do uznemirenja javnosti u mjeri koja može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka…

Čitaj još:   NESTVARNI PRIZOR: Ogroman požar guta neboder u... (foto, video)

Kao što smo već pisali, M. S. najpre nije blagovremeno obavjestio nadležne kada je dobio informaciju o potvrđenom virusu kod korisnika doma, pa čak ni u tom trenutku nije zabranio posjete.

Pored toga, nije zabranio, niti ograničio kolektivni ručak u sali, a što je najgore, insistirao je kod osoblja da negiraju kada korisnici imaju temperaturu.

Uhapšen je pošto nije preduzeo sve neophodne mjere kako bi spriječio širenje zarazne bolesti kovid-19, usled čega je u ovoj ustanovi inficirano čak 140 od ukupno 256 štićenika i četvoro zaposlenih.

Zbog toga se cio Gerontološki centar nalazi u izolaciji, a svi inficirani su prebačeni u Klinički centar Niš.

Inače, u Gerontološkom centru radi još 77 zaposlenih koji na testu nisu bili pozitivni na Covid- 19…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more