IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

USPJEŠNI GLUMAC VAHIDIN: OD SJENICE DO HOLIVUDA

Član ansambla užičkog Narodnog pozorišta Vahidin Prelić govori o svom životu i radu. Vahidin je rođen u Sjenici. Tu je završio osnovnu školu, a tada je znao da će biti glumac. Danas ga gledamo u jednoj od najpopularnijih domaćih serija “Južni vetar”.

-Diplomirao sam na predstavi „Hamlet mašina“,Već 2000. godine imao sam osam predstava na repertoaru koje su bile u Užicu – seća se popularni glumac užičkog pozorišta.

Vahidin je igrao i u mnogim filmovima i serijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Vahidina možemo videti i u američkom filmu „Mač osvete“, kao i u italijanskoj produkciji „L’angelo di Sarajevo“, u kome je reditelj bio scenarista filma „Mediterano“, koji je dobio Oskara. Igrao je i u italijanskoj seriji „Strah od ljubavi“, koja se malo emitovala kod nas, a u kojoj je glumilo dosta naših glumaca.

U domaćim serijama Vahidina smo vidjeli u “Urgentnom centru” i u “Ubice mog oca”. I sada nastavlja u drugoj sezoni u veoma popularnoj seriji “Ubice mog oca”. Za scenaristu i reditelja Gagu Antonijevića ima samo riječi hvale. Trebalo je da zaigra i u “Sinđelićima”, ali nisu uspjeli da se dogovore.

Takođe, Vahidin je glavni lik u spotu koji se već emituje na MTV, a koji je radio Užičanin Branko Kujundžić.

Svojom ulogom dobrog policajca u hit seriji „Južni vetar“ Vahidin Prelić, glumac užičkog Narodnog pozorišta osvojio je srca brojne publike. Dane u vanrednoj situaciji provodi kod kuće, a sa nekolicinom svojih kolega osnovao je i prvo online pozorište.

Čitaj još:   TRI ZLATNA PRAVILA RAMAZANSKOG POSTA... (foto, video)

„Južni vetar“  jedna je od najgledanijih serija u Srbiji i njeno  emitovanje upravo je završeno. Dobri policajac iz „Južnog vetra“koga tumači glumac užičkog Narodnog pozorišta Vahidin Prelić, kaže da je sasvim normalo da posle sjajnog filma nastane i hit serija. Srećan je, ističe,   što je bio dio ekipe,  jer ovakvu seriju, kako kaže, još nismo imali na našim prostorima. Istovremeno žali zbog toga što u vanrednim okolnostima ne može u potpunosti da uživa u emotivnoj reakciji publike.

 “Sad jedino mogu da čujem ljude iz moje zgrade kako reaguju. Zašto te ubiše, kako su te ubili?”

Kao i svi i glumac Vahidin Prelić, sa porodicom, ove dane provodi kod kuće. Vrlo je ozbiljno shvatio situaciju, “jer ne treba se igrati ni svojim, a ni životima drugih ljudi”, izmedju ostalog, kaže.

“Uglavnom sam kod kuće. Radim vježbe. Trudim se da ovo, silom prilika dato slobodne vreme iskoristim što kreativnije i malo više radim na sebi. Posvetio sam se, na primer, crtanju, volim da crtam, a u redovnim  okolnostima za to nemam vremena”

Vanredno stanje ima i svoju pozitivnu stvar. Vahidin Prelić je sa nekoliko kolega osnovao prvo online ozorište čiji su članovi, izmedju ostalih, rediteljka Tea Puharić iz Beograda, Rifat Rifatović iz Novog Pazara, Andrijana Simović,  i brojna druga glumačka imena iz Užica, Vranja , Beograda, Crne Gore…U oline izvedbi “Izvanrednog pozoriša” premijere su  uglavnom  utorkom, a već su prikazane predstave “San letnje noći”  i “Brod ljubavi”.

Čitaj još:   STIGAO Prvi leteći hotel na svijetu: Prima 5000 ljudi i ne može ostati bez goriva... (foto, video)

Vahidin Prelić na kraju,  kaže  da mu u danima izolacije najviše nedostaje reakcija pozorišne publike, ali i  poziva sve da ostanu kod kuce „ jer i ovo će sve ubrzo proći“.

izvor: alo.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more