IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gradovi bez KORONA VIRUSA: Tutin, Bujanovac i Preševo u čemu je TAJNA… (foto)

U Tutinu, Bujanovcu i Preševu nema registrovanih slučajeva oboljevanja od korona virusa…

BEOGRAD: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 17. 04. 2020… 19: 21… Gradovi bez KORONA VIRUSA: Tutin, Bujanovac i Preševo u čemu je TAJNA… (foto)

Nadležni su saglasni u jednom…

U Tutinu, Bujanovcu i Preševu nema registrovanih slučajeva oboljevanja od korona virusa, rečeno je danas na konferenciji za novinare o najnovijim podacima o korona virusu. Ova mesta su u društvu gradova kao što su Knić, Bečej, Tutin i Kosjerić koji i dalje odolevaju da se nađu na listi gradova u kojima su zabilježeni slučajevi korona virusa.

U čemu je tajna njihovog uspeha?

Svi redom navode da se strogo poštuju mere koje je dalo Ministarstvo zdravlja, ali i da u tim mjestima izgleda žive baš disciplinovani građani, koji ili uopšte ne krše ni mjere samoizolacije ni zabranu kretanja, ili je ona na minimumu.

Tutin

U Tutinu su uzeti brisevi zdravstvenih radnika koji rade u Kovid bolnici i Hitnoj službi. U Epidemiološkoj službi su testirana četiri ljekara, koji su prethodno bili u samoizolaciji, i svi rezultati su negativni. Za dva uzorka čekaju se rezultati…

Čitaj još:   PRVI SNIMAK MARIJE SA SINOM: Stigli iz AMERIKE kući... (foto, video)

Ljekari u Tutinu od početka ove nedelje mogu da uzimaju briseve osobama za koje se bude sumnjalo da su pozitivne na korona virus. Kako navode u Tutinu, sve rade po preporukama Ministarstva zdravlja.

Tutin je u blizini žarišta, Novog Pazara, kom nije uspelo da bude kovid negativan.

Od korona virusa u Srbiji je umrlo još 7 osoba, od koji je pet bilo muškog pola. Ukupan broj preminulih sada iznosi 110. Stopa smrtnosti je trenutno 1,93%.

Procenat smrtnosti među polovima je 76% muškarci, 24% žene. Virus je potvrđen kod još 372 osoba, tako da je ukupan broj oboljelih 5.690.

U poslednjih 24 sata testirano je 3.094 osoba, a do sada je u Srbiji ukupno na COVID analizirano 32.566 uzoraka…

izvor Srbija Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more