IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Preminula proslavljena reprezentativka koju su svi navijači upamtili! (foto)

Proslavljena jugoslovenska košarkašica preminula je u Beogradu u 54. godini i sahranjena u krugu porodice…

BEOGRAD: Regija, Sport, Košarka, Zanimljivosti, vijesti, petak… 17. 04. 2020… 00: 21… Preminula proslavljena reprezentativka koju su svi navijači upamtili! (foto)

Bojana Milošević Brnad preminula je u Beogradu u 54. godini i sahranjena u krugu porodice, na groblju Orlovača.

Stameni krilni centar, krhke duše i slabašnog zdravlja, preselio se u vječnost, a status legende zaslužila je odavno, osamdesetih godina, kada je pronosila slavu naše igre pod obručima širom planete…

Ostaće upamćena kao jedna od perjanica slavnih „srebrnih djevojaka“ u dresu sa državnim grbom, koje su bile vicešampionke na takmičenjima poput Olimpijskih Igara (Seul 1988), Svjetskog prvenstva (Kuala Lumpur 1990), Evropskog prvenstva (Kadiz 1987. i Tel Aviv 1991). Bila je i ponosna vlasnica zlatnog odličja sa Univerzijade (Zagreb, 1987) i bronze (Kobe 1987).

Rođena je u Kraljevu 29. novembra, 1965. godine, a raskošan talenat djevojčice visoke 188 centimetara, uočen je još dok je nosila dres matične Sloge i učestvovala na republičkim letnjim kampovima. Veoma brzo je postala standardna članica mlađih reprezentativnih selekcija, a prvu medalju osvojila je na kadetskom EP u Finskoj (1982) kada su mlađane „plave“ bile vicešampionke… Dvije godine kasnije, na EP juniorki u Toledu, prigrlila je zlato, a na SP u Kolorado Springsu, Bojana i drugarice osvojile su bronzu zlatnog sjaja.

Čitaj još:   Epidemiolog Zoran Radovanović: Vučić deseti put pogazio obećanje da će se vakcinisati... (foto)

Upravo ovih dana, tačnije 18. aprila, biće tačno 31 godina od te Zvezdine titule i te utakmice, o kojoj navijači crveno-belih pričaju sa ogromnom strašću i dan danas. A taj najnoviji jubilej, nažalost, Bojana nije dočekala.

Osim blistavih partija u reprezentativnom dresu, bogato košarkaško umjeće demonstrirala je i kao prvotimka Voždovca, a kasnije i inostranih klubova, u Italiji i Grčkoj. Bila je veliki, uporni borac pod obručima, pouzdani poenter, podjednako snalažljiva i vešta na pozicijama centra, krilnog centra i po potrebi, krila...

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more