IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U SARAJEVU: Korisnica GERONTOLOŠKOG Centra zaražena, svi uposleni moraju na tesiranje… (foto)

Melisa Alibašić- Hadžić, direktorica Gerontološkog centra Sarajevo potvrdila je da jedna korisnica ovog centra pozitivna na koronavirus…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 19. 04. 2020… 21: 51… DRAMA U SARAJEVU: Korisnica GERONTOLOŠKOG Centra zaražena, svi uposleni moraju na tesiranje… (foto)

“Jutros smo dobili informaciju da je jedna naša korisnica pozitivna. Obratili smo se svim nadležnim po protokolu, dežurnom epidemiologu. Rekao je da zbog činjenice da ona nema teže simptome neće biti primljena na bolničko liječenje odnosno na KCUS”, kazala je Alibašić-Hadžić za N1.

“Obzirom da gerontološki centar nije zdravstvena ustanova, nije ovlašten da pruža neki vid liječenja, mi smo primorani da ovu osobu ostavimo u našem centru. Uzimajući u obzir da ovoj korisnici pružamo i dalje usluge, to potencijalno predstavlja rizik da se bolest može dalje prosiriti na naše uposlene i druge korisnike”, kazala je za n1.

Ova ustanova prema preporukama napravila je karantin, a kako je ranije rečeno za N1, i izolatorij, ukoliko se pojavi neko sa zdravstvenim tegobama koje upućuju na COVID-19.

Čitaj još:   DRAMA U SARAJEVU: ADNAN HADŽAGIĆ poginuo bježeći od policije, uhapšen ENES KOZIĆ... (foto)

Ranije danas objavljeno je da će svih 40 zdravstvenih radnika iz te ustanove biti testirano te da je korisnica kod koje je potvrđen koronavirus imala povišenu tjelesnu temperaturu 37,1 stepeni nakon čega je savjetovano da se odmah testira.

Gerontološki centar Sarajevo ima više od 350 korisnika a riječ o starijim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama.

Centom od prošle godine rukovodi Melisa Alibašić-Hadžić, članica SBB-a i bliska prijateljica predsjednika ove partije Fahrudina Radončića. 

izvor (S.B)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more