IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ, STIŽE PROMJENA VREMENA: Prognoza za naredne dane… (foto)

Krajem dana i u večernjim satima očekuje se slaba kiša, jutarnja narednog dana temperatura od 7 do 12, a dnevna do 27°C.

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 19. 04. 2020… 12: 51… OPREZ, STIŽE PROMJENA VREMENA: Prognoza za naredne dane… (foto)

U noći sa ponedjeljka na utorak pristiže hladan front sa sjeverozapada i donosi kratkotrajnu promjenu vremenskih prilika…

U većem dijelu zemlje preovladavat će oblačno sa kišom, snijeg je moguć na planinama, dok je na zapadu i jugozapadu Bosne uz kišu moguća i susnježica.

Do 24. aprila prognozira se stabilnije vrijeme bez padavina, a od 19. aprila do kraja prognoznog perioda izgledne su promjenljive vremenske prilike uz padavine i niže vrijednosti temperatura zraka. 

nedjelja, 19.04.2020.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Povremeno izraženija naoblaka i južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene više će doći do izražaja u Hercegovini i na jugozapadu zemlje. Sadržaj polena u zraku također je povećan, pa se preporučuje izbjegavanje staništa alergenih biljaka, prije svega breze i jasena.

Čitaj još:   STIŽE PROMJENA VREMENA, SNIJEG ĆE PADATI ZA VIKEND, ALI...

ponedjeljak, 20.04.2020.
Opšta slika postepeno će se popravljati tokom dana. Nakon tmurnog jutra, u poslijepodnevnim satima mogući su povremeni sunčani intervali. Uz dosta svježine, temperature neće suviše oscilirati, a osjet sparine koji je bio izraženiji proteklih dana, neće predstavljati problem osjetljivim osobama. Moguće su reakcije na promjenu, pretežno u vidu glavobolje, dekoncentracije, lošijeg raspoloženja.

U utorak u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni jutro sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana. Na jugu i jugoistoku Hercegovine povremeno je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20°C.

U srijedu u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 5, a dnevna od 9 do 19°C…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more