IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OZBILJNA SITUACIJA: Deset Bosanaca stiglo iz Italije u Hrvatsku, šta s njima… (foto)

Deset državljana Bosne i Hercegovine doputovalo je u Hrvatsku sinoć iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, saopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP)…

ZAGREB: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 19. 04. 2020… 12: 51… OZBILJNA SITUACIJA: Deset Bosanaca stiglo iz Italije u Hrvatsku, šta s njima… (foto)

Bosanci koji su doputovali iz talijanskih regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto, prenosi Hina…

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom”, navodi se u saopćenju.

U Hrvatsku je u večernjim satima stigao autobus s ukupno 28 hrvatskih, te 10 državljana Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   RADE Šerbedžija proslavio rođendan: DAROM je osvojio SVIJET i ostvario “AMERIČKI SAN”... (foto i video)

Riječ je većinom o volonterkama i radnicama Udruge za djecu s posebnim potrebama „Naši snovi“ koje su usred krize uzrokovane pandemijom zatražili pomoć pri repatrijaciji, a koja im je omogućena zajedničkom suradnjom navedene Udruge i Generalnog konzulata RH u Trstu, uz pomoć hrvatskog veleposlanstva u Rimu.

S obzirom na ozbiljnost situacije i striktne mjere koje je Italija uvela u borbi protiv širenja COVID-19 za određene pokrajine, napuštanje mjesta boravka u mnogim regijama moguće je samo uz višestruka odobrenja nadležnih talijanskih tijela, dodaje, uz ostalo, MVEP…

izvor Index.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more