IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iz Kantona Sarajevo i udruženja “Prijatelji Sandžaka” iz Turske, stigla pomoć u Novi Pazar… (foto)

U ovom teškom korona dobu ređaju vijesti da Novom Pazaru i cijelom Sandžaku stiže pomoć prijatelja sa svih strana…

ISTANBUL- SARAJEVO: Sandžak, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 20. 04. 2020… 10: 51… Iz Kantona Sarajevo i udruženja “Prijatelji Sandžaka” iz Turske, stigla pomoć u Novi Pazar… (foto)

Dok se u ovom teškom korona dobu ređaju vijesti da Novom Pazaru i cijelom Sandžaku stiže pomoć prijatelja sa svih strana, od Kantona Sarajevo i Bosne, zatim “Prijatelja Sandžaka” iz Turske, naše sandžačke dijaspore, pa i Vlade Srbije, jedino s Kosova ni riječi podrške. Od onih, poput kontraverznog Ismeta Azizija i udruženja “Kosovo za Sandžak”, kojima su u proteklom periodu bila puna usta Sandžaka, ni traga ni glasa.

Ni traga, ni glasa od Azizija, Thacija, Kurtija i Murtija… kada je Sandžaku teško, a teza da je baš uvijek kada je u historiji Sandžaku bilo teško pomoć dolazila s Kosova, na najbolji način je demantovana u ovim danima.

Naravno, kao oni koji čine dobro, Bošnjaci Sandžaka nisu Albance nikada podsjećali kako su 1999. za vrijeme egzodusa Albanaca s Kosova nakon poraza OVK, svoja vrata u pograničnim dijelovima otvorili Albancima i njihovim porodicama koji su bježali od srpske vojske.

Čitaj još:   MOŽE LI NIŽE: Profesor uči djecu da VOLE Vučića i da NAPADAJU opoziciju

U teškom vremenu sankcija i neimaštine sandžačke familije primale su u svoje domove Albance i djelili s njima zadnje parče hljeba, često rizikujući i svoju bezbjednost krijući ih u svojim domovima.

Dobro je u ovim teškim vremenima znati na čiju pomoć možemo računati i ko su nam odista prijatelji, a ko samo želi koristiti Sandžak i Bošnjake za svoje velikodržavne planove i ciljeve.

Dobro je to znati, jer kada prođe sav ovaj belaj i kada razni velikoalbanski agenti ponovo počnu ubjeđivati Bošnjake da su Albanci i kako s Bosnom nemaju ništa – valja takvim personama pokazati kuda je povratna džada za Kosovo.

Pokazalo se i ovaj put, da u teškom vaktu jedino možemo računati na podršku i pomoć naše braće iz Turske i Bosne i na našu dijasporu rasutu širom svijeta.

Izvor: Sandzacke.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more