IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MASAKR: Oružani napad, ubio 17 ljudi, sve ličilo je na AKCIONI FILM … (foto)

Napadač identifikovan kao zubni tehničar već je bio u bjekstvu…

PORTAPIQUE (Kanada): Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 20. 04. 2020… 10: 01… MASAKR: Oružani napad, ubio 17 ljudi, sve ličilo je na AKCIONI FILM … (foto)

Do sada je identifikovano 17 ubijenih osoba je u oružanom napadu koji se proteklog vikenda dogodio u mjestu Portapique na perideriji kanadske provincije Nova Scotia…

Direktorica Kanadske kraljevske policije (RCMP) Brenda Lucki saopćila je da je napad izveo 51-godišnji muškarac Gabriel Wortman, a da je među stradalim bilo i policajaca.

Lucki je kazala da napad nije teroristički čin, a da su nadležne službe na terenu i vrše uviđaj.

Ona je također kazala da se strahuje da bi bilans stradalih mogao rasti.

Kanadski premijer Justi Trudeau najoštrije je osudio napad i uputio poruku sućuti porodicama stradalnika, uključujući i porodicu policajca Heidija Stevensona.

“Želim brz oporavak ranjenicima. Zajedništvo će nam pomoći u ovim teškim trenucima“, poručio je Trudeau.

Napadač je u noći sa subote na nedjelju nasumično otvorio vatru na građane, a policijska potjera trajala je do sinoć. Napadač je neutraliziran na benzinskoj pumpi u gradu Enfieldu.

Napadač je bio vlasnik klinike za stomatološku protetiku, kao i vlasnik više vrijednih nekretnina u kanadskim gradovima.

Policija do sada nije objavila mogući motiv jednog od najkrvavijih oružanih napada u tom dijelu Kanade.

Čitaj još:   DPS Pljevlja traži provjeru: Narodna kuhinja i klađenje ne mogu pod isti krov... (foto)

Jurnjava za Vortmanom trajala je punih 12 sati, do nedelje prepodne, a sudeći prema pisanju kanadskih medija, ličila je na akcioni film.

Dok je policija klinke na kojima je Vortman radio u Dartmutu držala pod opsadom, on je ubrzo promijenio vozilo i prešao u srebrni “ševrolet”, nastavljajući da bježi autoputom.

U pojedinim medijima, a zatim i na društvenim mrežama, pojavile su se fotografije zapaljenih policijskih automobila na autoputu. Jedna lokalna stanovnica takođe je posvjedočila za kanadski “CBC news” da je tokom nedelje ujutro naišla na dva zapaljena policijska vozila na autoputu. Nije jasno kako se to dogodilo niti je to policija komentarisala.

Višesatna jurnjava za Vortmanom okončana je sutradan, u nedelju, oko podneva kada je on sam stao kod benzinske pumpe udaljene oko 90 kilometara od mjesta Portapikue gdje su se čuli prvi pucnji.

Usledio je okršaj sa policijom u kojem je ubijena Heidi Stevenson, službenica RCMP-a koja je u policiji radila pune 23 godine.

Nije jasno da li je u pucnjavi stradao i sam napadač. Policija je prvo saopštila da je Vortman priveden, ali svedoci događaja sa kojima su razgovarali reporteri CTV news-a tvrde da je ubijen. Još nekoliko kanadskih medija prenijelo je da je napadač ubijen, pojedini pozivajući se i na policiju.

Čitaj još:   "REGION U CRVENOM", IDE STRAŠNO UPOZORENJE: Sprema se Velika oluja, EVO ŠTA NAS ČEKA...

Ubijena 23-godišnja policajka

Smrt Heidi Stevenson potvrdila je i policija…

izvor agencije CTV news-a

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more