IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan: Počeli smo proizvodnju ključnih lijekova u borbi protiv korone virusa… (foto)

“Počeli smo ubirati plodove mjera koje smo poduzeli u cilju sprječavanja epidemije koronavirusa”, kazao je predsjednik Turske…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 21. 04. 2020… 11: 49… Erdogan: Počeli smo proizvodnju ključnih lijekova u borbi protiv korone virusa… (foto)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je nakon sastanka kabineta, održanog putem videokonferencije, izjavio da je glavna tačka dnevnog reda bila borba protiv koronavirusa, napominjući da je njegova zemlja na vrijeme poduzela potrebne mjere protiv pandemije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na ovom sastanku glavna tačka dnevnog reda bile su aktivnosti koje smo uradili i koje planiramo uraditi u okviru borbe protiv epidemije koronavirusa. Također smo razgovarali i o našim najvažnijim sigurnosnim pitanjima, uključujući dešavanja u Siriji, Libiji i Egejskom moru”, kazao je Erdogan.

Istakao je da mjere koje su turske vlasti poduzele u okviru borbe protiv pandemije već daju rezultate.

“Počeli smo ubirati plodove mjera koje smo poduzeli u cilju sprječavanja epidemije koronavirusa”, kazao je predsjednik Turske, dodajući da Turska planira produžiti policijski sat za vikend u 31 provinciji na četiri dana, u periodu 23-26. april.

“Naš cilj je, čvrsto primjenjujući uvedene mjere, smanjiti tok epidemije na nivo koji će omogućiti našoj zemlji da se vrati u normalu nakon Ramazanskog bajrama”, kazao je Erdogan te dodao da su turske kompanije već počele proizvoditi neke ključne lijekove.

Čitaj još:   TUGA GRADA KONJICA: Pandemija, otela Dženana Kovačića, obnovio ćupriju u svojoj čaršiji... (foto)

“Napore koje smo poduzeli u oblasti namjenske industrije nastavit ćemo i u svim drugim ključnim sektorima, prije svega u onima koji se odnose na medicinsku opremu i lijekove. Naše lokalne kompanije već su počele proizvoditi ključne lijekove, kojih već poprilično imamo u zalihama”, rekao je turski predsjednik.

Istakao je također da su turske snage u prethodne dvije sedmice neutralizirale na desetine terorista.

“U protekle dvije sedmice smo neutralizirali ukupno 38 terorista”, dodao je Erdogan.

izvor agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more