IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DIO DETALJA IZ BIOGRAFIJE DR DARIJE KISIĆ: Njena druga strana koju sigurno ne znate … (foto)

Malo poznati detalji iz biografije rođene sarajke!!!

BEOGRAD: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 22. 04. 2020… 21: 51… DIO DETALJA IZ BIOGRAFIJE DR DARIJE KISIĆ: Njena druga strana koju sigurno ne znate … (foto)

– Dosta je toga što se sada preuveličava. Da li je čista kosa zaista takva rijetkost da bi o tome trebalo da pričamo danima?

Stvarno mislim da su priče o nečijem izgledu predimenzionirane. Voljela bih da kažem kako redovno idem u teretanu i vježbam, ali sam od onih žena koje svakog ponedeljka to planiraju. Ovog i još nekoliko sledećih, defnitivno, neću početi – izjavila je Darija Kisić Tepavčević.

– Volim raštan sa suhim mesom, ali ga ne spremam ja, jer moj tata je pravi majstor za to čuveno hercegovačko jelo- priznala je doktorka.

Pored ljepote koja brzo upada u oči, još jedna od tema vezanih za život ove naučnice bilo je i njeno odrastanje tokom rata u Bosni. Kako je navela, Dariji je to najteža životna uspomena.

– Rođena sam u Sarajevu, ja sam Hercegovka- sto odsto. Tata Bogdan potiče iz mjesta Baljci, kraj Bileće. Roditelji su mu preminuli kad je bio mlad. Deda se zvao Milan. Majka Vesna rođena je u Sarajevu, ali njeni Pašići su iz Hercegovini – počela je svoju životnu priču Darija koja ima i tri godine mlađeg brata Bojana, koji je završio Elektrotenhički fakultet i suprug je ministarke pravde Nele Kuburović.

Darija Kisić Tepavčević

– U drugom polugodištu drugog razreda gimnazije sam napustila rodni grad. Brat i ja otišli smo u Bileću, kod očevih, a on i majka su ostali u Sarajevu. Nismo ih vidjeli dvije godine. Često se danima nismo ni čuli – prisetila se teških dana Kisić Tepavčević.

– Poslije ratnih godina došli smo u Beograd. Ovde smo se skućili, kao mnoge druge osobe izbjegle iz bivših jugoslovenskih republika. Kad su nas jednom pitali zašto nismo otišli u inostranstvo, moj otac je rekao: Jedino se ovaj komad neba na svijetu zove svojim. Te njegove riječi zauvjek su se urezale u moje sjećanje – emotivno je navela doktorka koja tvrdi da je imala srećno djetinjstvo, iako je zbog svoje radoznalosti često pravila sitne nestašluke.

Darija Kisić

– Roditelji su me dobili dok su bili na fakultetu. Ne znam koje su tajne metode vaspitavanja primjenjivali, pa smo brat i ja bili dobra djeca. Da znam, primjenila bih isto na svoju ćerku. Mislim da je suština u tome što nam nisu postavljali pravila, nisu nas muštrali ni kažnjavali, već su nam davali prividnu slobodu da možemo sve što hoćemo. S tim što smo i mi odlično znali gde su granice – rekla je Darija.

Doktorka je istakla da joj je bujna i prelepa kosa još od malih nogu pravila probleme.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA ZA 28.JUL: Već sutra stiže osvježenje...

– Majka i otac nisu znali šta će s tolikom kosom, pa im je jedino rešenje bilo da me redovno šišaju na kratko. Sve dok sama nisam počela da održavam frizuru. Tako da ne mogu da se pohvalim uvojcima i kikama iz tog životnog perioda, samim tim ni da me je neki dječak čupkao kako bi mi stavio do znanja da mu se sviđam – rekla je doktorka.

izvor Srbijadanas.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more