IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gradić u kome su testirani SVI na koronu, rezultati su SJAJNI… (foto)

Za sada nema potvrđenih slučajeva korona virusa…

BOLINAS (SAD): Svijet, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 22. 04. 2020… 14: 51… Gradić u kome su testirani SVI na koronu, rezultati su SJAJNI… (foto)

Prosječna cijene kuće u ovom gradiću iznosi čak 2,5 miliona dolara…

Bogati kalifornijski gradić na plaži u blizini Silicijumske doline postaće jedna od prvih zajednica na svijetu koja će testirati sve svoje stanovnike i na korona virus i na prisustvo antitela koja otkrivaju da li su već imali bolest. Stanovnici Bolinasa, stariji od četiri godine, mogu se besplatno testirati između ponedeljka i četvrtka, prenosi Dejli mejl.

Studiju u iznosu od 400.000 dolara privatno su podržali stanovnici grada, a njom će upravljati zaposleni na Univerzitetu Kalifornija u San Francisku, koji će koristiti rezultate za praćenje širenja epidemije u državi.

Istraživači su grad identifikovali kao jedinstveno smještenu zajednicu koja medicinsku zajednicu podučava kako se bolest širi.

Za sada u Bolinasu nema potvrđenih slučajeva korona virusa, ali mnogi stanovnici stariji od 60 godina su u velikom riziku da obolje od korona virusa.

Čitaj još:   DETONACIJE U EVROPSKOJ PRIJESTOLNICI KULTURE: U Novom Sadu za Badnje veče pucnjave, badnjaci izgledaju kao srednjovekovne lomače... (foto, video)

Bolinas je poznat kao obalna enklava koja se borila protiv toga da postane turističko žarište, pa je čak i pomjerala putokaze kako bi izbjegla posjetioce. Više od 300 stanovnika, skoro petina od ukupnog broja stanovnika kojih ima 1.680, testirano je do ponedeljka uveče.

– Mi smo prilično izolovani, ruralni i sa stabilnim ekosistemima u poslednjih nekoliko nedelja. Tako da će biti veoma zanimljivo vidjeti trag virusa u ovoj areni – rekao je doktor Anor Sojer, inače stanovnik Bolinasa.

Inače, prosečna cijene kuće u ovom gradu iznosi čak 2,5 miliona dolara i, zapravo, u tome možda i jeste tajna, a više zbog čega bi to moglo da bude…

izvor Dejli mejl

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more