IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJEKARI PRIMIJETILI OPASNU PROMJENU KOD OBOLJELIH OD KORONE: Sada daju velike količine ovog lijeka… (foto)

Ljekari različitih specijalnosti došli do svojih zapažanja, razvili su novi protokol liječenja…

NEW YORK: Svijet, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 22. 04. 2020… 22: 51… LJEKARI PRIMIJETILI OPASNU PROMJENU KOD OBOLJELIH OD KORONE: Sada daju velike količine ovog lijeka… (foto)

Dok se korona virus proširo New Yorkom krajem marta, ljekari u bolnici Maunt Sinaj primjetili su da se nešto čudno dešava sa krvlju pacijenata.

Ljekari različitih specijalnosti otkrili su znakove zadebljanja i zgrušavanja krvi u različitim organima, prenosi Rojters.

Ovo se pokazalo jednim od alarmantnih načina na koji virus pustoši tijelo.

Na Maunt Sinaju nefrolozi su primjetili da se prilikom dijalize bubrega kateteri zatrpavaju ugrušcima.

Pulmolozi koji su pratili pacijente sa COVID-19 na mehaničkim respiratorima mogli su vidjeti da su dijelovi pluća neobično bili bez krvi.

Čitaj još:   NEW YORK: Luksuzna Titova zgrada prodata za 50 miliona dolara, koliko bi trebalo da dobije BiH i druge zemlje bivše SFRJ... (foto, video)

Neurohirurzi su se suočili sa porastom uobičajenog broja moždanih udara zbog krvnih ugrušaka i kod mlađih ljudi, a barem polovina je bila pozitivna na virus.

Nakon što su ljekari različitih specijalnosti došli do svojih zapažanja, razvili su novi protokol liječenja.

Pacijenti sada primaju velike doze lijeka za razređivanje krvi čak i prije nego što se pojave bilo kakvi dokazi o njenom zgrušavanju.

Novi protokol se ne primjenjuje kod pacijenata visokog rizika jer razređivači krvi mogu dovesti do krvarenja u mozgu i drugim organima…

izvor agencije Rojters

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more