IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministar Šeranić jutros ima jako loše vijesti, zaraza se širi u RS- u… (foto)

NAGLI RAST BROJA OBOLJELIH U REPUBLICI SRPSKOJ: U posljednja 24 sata u bh. entitetu Republika Srpska testirano je 512 uzoraka…

BANJA LUKA: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 23. 04. 2020… 00: 41… Ministar Šeranić jutros ima jako loše vijesti, zaraza se širi u RS- u… (foto)

U Republici Srpskoj koronavirus potvrđen je kod još 31 osobe i broj ukupno zaraženih u tom bh. entitetu sada iznosi 611, a preminulo je 20 osoba – rekao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Pojasnio je da je u protekla 24 sata izvršeno 512 laboratorijskih analiza.

Kada su u pitanju novozaraženi, riječ je o 17 muškarca i 14 žena, od kojih 11 je iz Banje Luke, šest iz Prnjavora, po dvije iz Kneževa i Prijedora te po jedna iz Laktaša, Dervente, Kotor Varoši, Bosanske Gradiške, Oštre Luke, Gacka, Ugljevika, Trebinja i Srpca.

-Među utvrđenih pozitivnim imamo 19 osoba iz redovnog nadzora, koji vršimo, od kojih je šest korisnika Staračkog doma u Kneževu, dok su ostale osobe iz tog objekta negativne – rekao je on.

Čitaj još:   STRAŠNO: Fekalije u Budvi i Bečićima se izlivaju u more...

I kod sedam zdravstvenih radnika u RS-u utvrđeno je prisustvo koronavirua, od kojih je su tri medicinske sestre i jedna doktorica iz banjalučke bolnice, te po jedna medicinska sestra iz Bosanske Gradiške i Bijeljine i jedan medicinski tehničar iz privatne zdravstvene ustanove.

Testirani su i korisnici u drugim objektima za stare osobe, i kako kaže Šeranić, rezultati su negativni i preduzimaju se sve mjere da „virus“ ne uđe u te objekte.

Posljednja zaražena osoba koja je preminula od koronavirusa u RS-u je prvozaraženi stariji muškarac iz Trebinja…

izvor (S.B)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more