IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Nema novo zaraženih od korona virusa ali u Infektivnom odjeljenju je 20 pacijenata sa teškom upalom pluća… (foto)

Direktor Opšte bolnce u Novom Pazaru Meho Mahmutović, je za medije naglasio da u privremenoj bolnici u Medicinskoj školi ima 150 a da je u kovid bolnci ima sto mjesta… 

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 23. 04. 2020… 19: 41… NOVI PAZAR: Nema novo zaraženih od korona virusa ali u Infektivnom odjeljenju je 20 pacijenata sa teškom upalom pluća… (foto)

Infektivno odjeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru već je puno i od danas će srednje teški pacijenti biti zbrinuti na Odjeljenju pulmologije, kaže direktor Opšte bolnce u Novom Pazaru Meho Mahmutović…

On je naveo da je na Infektivnom odeljenju 20 pacijenata sa teškom upalom pluća, da je u Kragujevcu zbrinuto deset pacijenat iz Novog Pazara sa teškom upalom pluća, tri su na respiratoru i dvoje je umrlo.

Mahmutović je za printane i zvučne medije naglasio da u privremenoj bolnici u Medicinskoj školi ima 150 mjesta, a da je u kovid bolnci ima sto mjesta i da su za to opredeljeni Infektivno odeljenje, pulmologija, i očno odjeljenje.

“Infektivno odeljenje je već puno, od danas počinjemo da punimo odjeljenje pulmologije sa srednje teškim pacijentima”, rekao je Mahmutović i dodao da se u Novom Pazaru sada situacija mjenja, jer građani vide da se od kovid -19 umire, da bolest može da prati teška upala pluća.

On je naveo da zdravstveni radnici u Opštoj bolnici imaju dovoljno zaštitne opreme, da su isporuke redovne.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: MEDICINSKA ŠKOLA zadovoljava sve standarde buduće KOVID BOLNICE... (foto i video)

Obavljena je kako kaže i kompletna dezinfekcija Opšte bolnice, ali i doma zdravlja, geronto centra, policijske uprave.

“Mislim da je rijetko koji grad tako dobro dezinfikovan kao mi. Juče smo imali posjetu kolega iz Batuta. Evidentno je da većina građana sada poštuje mjere”, naveo je on...

U Novom Pazaru od poslednjeg presjeka stanja nema novih zaraženih od korona virusa, saopštio je danas novopazarski Zavod za javno zdravlje.

Na analizu je poslato 45 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan, ali ovaj uzorak je ponovljeni test pacijenta kod kojeg je ranije utvrđeno prisustvo korona virusa.

Na dan 23. april, na području Novog Pazara je ukupno 73 pacijenta zaraženih korona virusom, navodi se u saopštenju Zavoda...

izvor agencije

Čitaj još:   NOVI PAZAR: PRONAĐENO TIJELO MUŠKARCA SA PREREZANIM VRATOM...
Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more