IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLICIJA ODUŠEVLJENA: DUH UVEČE U SELU PLAŠI MJEŠTANE KOJI KRŠE KARANTIN

Već nekoliko dana duh sa dugom kosom plaši sujeverne mještane jednog malezijskog sela na sjeveroistoku kako bi svi ostali u svojim domovima i poštovali karantin uveden zbog epidemije koronavirusa.

Taj “duh” je Muhamad Urabil Alijas, mještanin sela Kemaman koji se sjetio da obuče dugačku bijelu tuniku, stavi masku i periku i noću provjerava da niko ne izlazi.

“Gledao sam vijesti i pošto sam vidio da ljudi sve više umiru odlučio sam da plašim mještane kako bi poštovali mjere zabrane kretanja”, rekao je Alijas (38) Frans presu.

Malezija je kao i mnoge druge zemlje uvela strogi karantin u borbi protiv epidemije koronavirusa i naložila je da svi ostanu u svojim domovima. Zatvorene su škole kao i mnoga preduzeća. U Maleziji ima više od 5.000 zaraženih koronavirusom od kojih je 80 umrlo.

Originalna inicijativa o ubjeđivanju stanovništva se pokazala efikasnom u Maleziji gdje se posebno u ruralnim mjestima čvrsto vjeruje u postojanje natprirodnih bića.

Čitaj još:   DEJAN Dragojević stigao u Srbiju: "VOLIM ŠTO SAM MUSLIMAN!"  (foto)

Mještanin Muhamad Abdilah je rekao da mladi koji ne poštuju karantin i na ulici vide duha, brzo trče svojim domovima. “Sada kad hoće da izađu, prvo gledaju kroz prozor da provjere da li je duh u blizini”, dodao je Abdilah.

Alijas je postavio svoju fotografiju kao duha na društvenim mrežama. Kada je policija došla da ga posjeti, Alijas je prvo mislio da će ga uhapsiti ali, umjesto toga, policajci su mu čestitali i zapravo su došli da se s njim fotografišu.

izvor: agencija

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more