IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: POLICIJA NAŠLA DROGU U KUTIJAMA OD LIJEKOVA

Policijski službenici PS Travnik koji su osiguravali karantinu u stambenom objektu u mjestu Polje Slavka Gavrančića u Travniku spriječili su pokušaj unosa opojne droge u karantin.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, policisjki službenici su izvršili pregled kutije lijekova koju je E.M. (1989) pokušao dostaviti osobi koja se nalazi u karantinu.

“Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Pronađena materija je oduzeta, a protiv navedenih osoba slijedi poduzimanje zakonskih mjera i radnji”, navodi se u saopćenju.

Iz MUP-a HNK navode kako od početka aktivnosti u vezi korona virusa (COVID 19) policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim organima i službama kontinuirano poduzimaju intezivne aktivnosti na realizaciji važećih naredbi nadležnih kriznih štabova.

Čitaj još:   POPULARNI Kikan POSLAO poruku Zmajevima: Fokusirajte se na parket i ignorišite komentare, ukopali su vas pa digli u zvijezde... (foto, video)

Uspostavljena je i elektronska baza u koju se evidentiraju osobe kojima su izdata Rješenja o izolaciji i karantinu što omogućuje svakodnevno praćenje stvarnog stanja na terenu, te blagovremeno reagovanje po ukazanoj potrebi.

Trenutno je u SBK izdato oko 4.000 rješenja o izolaciji. Zbog kršenja je izdat 41 prekršajni nalog, a sačinjene su 94 službene zabilješke.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more