IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Najteža noć od početka epidemije: SEDAM NOVIH ŽRTAVA KORONA VIRUSA… (foto i video)

Kako je saopšteno na konferenciji za medije od korona virusa u Srbiji  u poslednja 24 sata preminulo je sedam osoba…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota… 25. 04. 2020… 16: 31… Najteža noć od početka epidemije: SEDAM NOVIH ŽRTAVA KORONA VIRUSA… (foto)

Kako je saopšteno na konferenciji testirano je 5.051 ljudi od čega je 296 pozitivno na Covid- 19.

Kako je saopšteno na konferenciji za medije od korona virusa u Srbiji do sada su izliječene 1.152 osobe, a na respiratoru se nalazi 91 osoba.

Ukupno je potvrđeno 7.779 slučajeva. Od poslednjeg izvještaja, testirani su uzorci 5.051 osoba, od kojih je bilo pozitivno 296 osoba. Na današnji dan hospitalizovano je 3.135 pacijenata. U ovom momentu na respiratoru se nalazi 91 pacijenat. Do danas je ukupno testirano 59.938 osoba. Na žalost, u poslednja 24 časa preminulo je još 7 osoba – 4 osoba muškog pola i 3 osobe ženskog pola. Izliječeno je 1152 osoba – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kada su u pitanju ustanove socijalne zaštite na današnji dan je registrovan kovid kod 531 korisnika i 131 zaposlenog.

Čitaj još:   ALARM u manjem entitetu: Testirano 316 uzoraka, pozitivno... (foto)

– Kao što znate i prethodnih dana smo vas o tome izveštavali. Najveći broj korisnika je bio u Gerontološkom centu u Nišu gde je bilo ukupno 169 zaraženih. Svi su bili hospitalizovani. Do današnjeg dana, 41 osoba koja je bila smještena u KC Niš je dobila dupli negativan test, a čeka se na još nekoliko testova – rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Tokom noći sedam građana je izgubilo život, kazao je Gojković.

– Ono što pada u oči je da smo uspjeli da testiramo više od 5.000 osoab i to jasno pokazuje koliki je udio zdravstvenih institucija i strukutra da ubiedljivo najviše testiramo u regionu. I to znači da ništa nećemo da krijemo. Otvaramo dodatne kapacitete i to je nešto što nas hrabri – kazao je pokrajinski sekretar.

– Noć je bila užasna i to prije svega zbog onoga što se dešava u Nišu. Ušla je u gerontološki centar u Nišu i napravila nam je pomor. Sve ih je više i uvijek iz tog gerontološkog centra – rekao je Vučić.

On je dodao da je novo žarište korona virusa u Srbiji – Negotin.

Uskoro opširnije…

Čitaj još:   ALARMANTNA situacija u NOVOM PAZARU– Povećava se BROJ POZITIVNIH na koronavirus...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more