IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽAN DAN ZA SARAJEVO: Umrla je Nataša majka Gorana Čengića… (foto)

Sarajevo, i cijela Bosne i Hercegoviona ostali su bez jedne posebne žene. Jednostavne, mudre, duhovite, obrazovane, mile, lijepe, svana i u duši…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota… 25. 04. 2020… 14: 31…  TUŽAN DAN ZA SARAJEVO: Umrla je Nataša majka Gorana Čengića… (foto)

Nataša Čengić, majka poznatog rukometaša Gorana Čengića, koji je u ratu likvidiran na sarajevskoj Grbavici zato što je pokušao odbraniti svoga starog komšiju, danas je zatvorila zauvijek svoje umorne oči.

alt

Žena nevjerovatne energije i topline, plemićke krvi, s majčine strane, krvi koja je vodila do crnogorskog dvora, a s očeve strane potomak plemenitih ljudi, koji su, kao i Nataša, uvijek samo gledali kako da pomognu čovjeku.

Nikada nije preboljela smrt svoga sina Igora, Gorana je svake noći sanjala, a do kraja je bila sa svojim trećim sinom Roćkom, i sa unučadi, Srđanom i Vanjom, Goranovim sinovima, koji su brinuli o njoj.

Čitaj još:   POTREBAN OPREZ STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Još malo, temperature padaju za 15 stepeni… (foto)
alt

Sarajevo, i cijela Bosne i Hercegoviona ostali su bez jedne posebne žene. Jednostavne, mudre, duhovite, obrazovane, mile, lijepe, svana i u duši.

Otišla je, nikad ni ne zaboravljajući šta je sve doživljavao na Golom otoku njen suprug Ferid Čengić, jedan od najbližih Titovih saradnika, prvi poratni gradonačelnik Sarajeva.

Otišla je i sa ranom u srcu jer dvorana na Grbavici nije ponijela ime njenog sina Gorana, a tako je prirodno bilo da baš tako bude.

Jer, Goran je bio sportista, nedaleko odatle je dao svoj život, na padinama Trebevića je ubijen.

alt

Datum sahrane će biti naknadno utvrđen…

(SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more