IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dezinfikovana zastava Srbije : Svađa Čede i Šešelja, Vulinu isključen mikrofon… (foto)

OVAKO JE IZGLEDALA SKUPŠTINA dezinfikovana i zastava…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 28.02.2020… 15: 12.. Dezinfikovana zastava Srbije : Svađa Čede i Šešelja, Vulinu isključen mikrofon… (foto)

Uz striktne mjere zaštite poslanici su razmatrali samo dvIJe tačke dnevnog reda…

Danas će svi morati da prođu kroz sigurnosna vrata i da će im biti mjerena temperatura, poslije čega će dobiti maske i rukavice.

Pogledajte i kako je u samoj sali Skupštine, svaki poslanik zaštićen je paravanom poput kasirki u našim supermarketima…

Tokom rasprave u Skupštini Srbije, na čijem je dnevnom redu potvrđivanje vanrednog stanja, u verbalni duel ušli su lideri LDP Čedomir Jovanović i SRS Vojislav Šešelj, pa se čulo i spominjanje vanrednog stanja koje je u zemlji proglašeno poslIJe ubistva premijera Zorana Ðinđića.

Naime, Jovanović je ranije u izlaganju rekao da nam je više nego ikad potreban zajednički dogovor, te da nikoga ne interesuje to što političari međusobno nerviraju jedni druge.

„Što mene nervira Vučić i ja nerviram njega, što Šešelj može da bulazni još 100 godina… biće jednako besmisleno“, rekao je Jovanović.

Te njegove reči izazvale su lidera SRS Vojislava Šešelja da mu replicira pitanjem: „Ima li čovjeka u ovoj skuštini koji bulazni više od Čedomira Jovanovića?“.

„Da li je neko razumeo o čemu je on bulaznio 20 minuta? Samo on, pa Vučić, on, pa Vučić, pa Ðilas. Da mu vi naprednjaci ne skupite potpise, ne bi mogao listu da prijavi za izbore. Jaka je to partija“, rekao je Šešelj.

VOJISLAV SESELJ - KZN

Jovanović je odgovorio da je uvredljivo govoriti na način na koji je Šešelj govorio o periodu vanrednog stanja proglašenog nakon ubistva Zorana Ðinđića.

Čitaj još:   "Ajkule" u ZAGREBU odradile posao protiv Njemačke: Nek se spreme ,,azuri“, osigurana karta za Svjetsko prvenstvu u Dohi... (foto, video)

Tada su, kaže, sve institucije slobodno radile svoj posao.

Jovanović je rekao i da je predsednica parlamenta bila dužna da opomene Šešelja.

“Ne zbog načina na koji je govorio o meni, već opisujući stanje u državi, ponašanje insitutcija, pominjanje ljudi koji ga ”žuljaju”, jer vrlo dobro znaju ko je i šta je”, rekao je Jovanović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas na zasedanju Skupštine Srbije, da poslanik Zoran Živković, lider Nove stranke, “mrzi našu vojsku, naše ruske prijatelje i ne zna ništa”.

Ministar je na početku svog izlaganja rekao da mu je drago što je Živković ušao u salu da kaže ono što je, kako je rekao, “lagao u holu” i počeo da uzvikuje “Sram te bilo!”, ali je predsjednica Skupštine Maja Gojković prekinula Vulina, isključila mu mikorofon i rekla da ne možete na ovaj način da komunicira sa poslanikom.

Kada mu je ponovo dala reč, Vulin je ponovo vređao Živkovića koji je, kako tvrdi ministar odbrane, rekao da vojska nije adekvatno zaštićena i pitao zašto Rusi dolaze da dezinfikuju ulice u Srbiji, “hoće li to činiti 70-procentnom votkom” i zašto to ne rade domaće snage.

“Ovaj primitivni izliv mržnje znači da Živković ne zna ništa jer se ne dezinfikuju ulice alkoholom, već hipohloridom, ali su dokaz da Živković mrzi našu vojsku i ruske prijatelje i rusku braću i ne zna ništa”, rekao je Vulin.

Živković mu je replicirao da je za prisluškivanje u holu Skupštine ministar postavio nekog ko ništa ne razume i loše mu je preneo šta se dešavalo.

Čitaj još:   SMIJEŠAN SI KAO TELETABIS! KRVI ĆU DA TI SE NAPIJEM, TO JE MOJA BESA: PRIJETNJE MONSTRUOZNOG UBICE UPUĆENE TUŽIOCU...

“Čast svakome ko nam pomogao i tu nema sumnje, i naravno da su Rusi pomagali i hvala i njima ali, ako je sam ministar rekao da su naše snage dezinfikovale 50 gradova iz našeg potencijala, što se onda meni prebacuje što sam rekao da je pomoć Rusije mogla biti bolja”, rekao je Živković.

Ocijenio je da za sve kriva vlast koja krije šta je došlo od opreme kao pomoć, a šta je kupljeno, jer nešto prikriva.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more