IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME NAREDNIH DANA: Nestabilno s padavinama… (foto)

DANAS Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna oko 20 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak…  28.04: 2020… 11: 28… VRIJEME NAREDNIH DANA: Nestabilno s padavinama… (foto)

Danas se u regionu juga Evrope i na Balkanu i u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Tokom dana, postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji.

U kasnim večernjim satima, u Hercegovini i jugozapadnim djelovima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Vjetar umjeren, na momente i pojačan jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od sedam do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu prije podne, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna oko 21 stepen.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne veći dio dana se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U ostatku Bosne, lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju tokom poslije podneva. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Sunčano uz porast dnevne temperature, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

Za petak meteorolozi Federalnog hidormeteorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH) prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno. U većem dijelu zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena C…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more