IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DONALD Tramp: “Kina čini sve da izgubim izbore…” (foto)

Tramp oštro govori o Kini i najavio da razmatra različite opcije za sankcionisanje Kine zbog upravljanja krizom sa koronavirusom…

VAŠINGTON: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 30.04.2020… 11: 46… DONALD Tramp: “Kina čini sve da izgubim izbore…” (foto)

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je da je način na koji Kina upravlja krizom sa koronavirusom dokaz da će zvanični Peking „učiniti sve što bude mogao” da spriječi predsjednikov reizbor na novembarskim izborima u SAD.

Tokom intervjua za Rojters u Bijeloj kući, Tramp je oštro govorio o Kini i najavio da razmatra različite opcije za sankcionisanje Kine zbog upravljanja krizom sa koronavirusom.

Tramp optužuje Kinu za pandemiju koronavirusa, u kojoj je samo u SAD život izgubilo najmanje 60.000 ljudi, za recesiju američke ekonomije i ugrožavanje njegovih šansi za reizbor, prenose agencije sa Balkana…

Američki predsjednik, koga u SAD često optužuju da je prekasno reagovao na epidemiju koronavirusa, optužio je Kinu i da nije dovoljno učinila da svijet na vrijeme upozori na širenje zaraze.

Tramp je rekao da na mnogo načina može da sankcioniše Kinu, ali da još uvijek analizira situaciju.

Čitaj još:   New York: BAKIR Izetbegović na prijemu kod Donalda Trampa...

Predsjednik SAD je ocijenio da bi Kina učinila sve samo da on izgubi na izborima u novembru da bi u Bijelu kuću došao kandidat demokrata Džo Bajden od kojeg bi se očekivalo da smanji pritisak na zvanični Peking koji je on nametnuo.

Ipak, Tramp tokom verbalnih napada na Kinu nikada direktno ne kritikuje predsjednika Si Đinpinga, koga u svakoj prilici naziva „prijateljem”…

izvor agencije