IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Nađeni leševi u kamionu ispred mrtvačnice … (foto)

BRUKLIN (NEW YORK): Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak… 01.05.2020… 10: 46… UŽAS: Nađeni leševi u kamionu ispred mrtvačnice … (foto)

Policija u dva kamiona ispred mrtvačnice u New Yorku pronašla desetine leševa koji su tu danima bili parkirani, a građani su pozvali policiju zbog neprijatnog mirisa koji se širio, javlja Anadolu Agency (AA).

Dva iznajmljena kamiona danima su parkirani ispred mrtvačnice u Brooklynu, epicentru širenja koronavirusa u New Yorku, a mještani su policiji prijavili da se iz kamiona širi neprijatni miris.

Policija je u kamionima pronašla više od 50 beživotnih tijela, a lokalni mediji javljaju da su leševi stajali s vrećama za led, ali da kamioni nisu imali sistem za rashlađivanje.

Gradonačelnik Brooklyna Eric Adams kazao je da je u toku istraga o tom jučerašnjem slučaju.

On je kazao da je u svakom slučaju neprihvatljivo da kamioni s leševima danima stoje na ulici.

Čitaj još:   Epidemiolog Zoran Radovanović: Vučić deseti put pogazio obećanje da će se vakcinisati... (foto)

New York je epicentar pandemije COVID-19 u SAD-u, a od kraja marta su pune mrtvačnice u toj savenoj američkoj državi pa lokalne vlasti koriste kamione s hladnjačama kako bi smjestili tijela preminulih osoba.

Ponestalo je i mjesta u grobljima u New Yorku pa su tamošnje vlasti otvorile nova groblja u parkovima i na otocima oko New Yorka.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more