IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIM DŽONG- UN JE ŽIV: Prvi put u javnosti poslije 20 dana viđen na ceremoniji u… (foto)

Prvo pojavljivanje u poslednjih 20 dana kako prenosi agencija Jonhap, viđen je u industrijskom gradu Sunčonu na jednoj ceremoniji…

JONHAP (Sjeverna Koreja): Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota… 02.05.2020… 11: 26…  KIM DŽONG- UN JE ŽIV: Prvi put u javnosti poslije 20 dana viđen na ceremoniji u… (foto)

Lider Sjeverne Koreje, Kim Džong-un, pojavio se prvi put u javnosti nakon navoda da je preminuo tokom operacije srca.

To je njegovo prvo pojavljivanje u poslednjih 20 dana, a kako prenosi agencija Jonhap, viđen je u industrijskom gradu Sunčonu na jednoj ceremoniji.

Južnokorejski mediji prenose da je prisustvovao završetku radova fabrike u Sunčonu, grada sjeverno od Pjongjanga.

“Vrhovni komandant Narodne Republike Koreje, drug Kim Džong-un, prisustvovao je ceremoniji”, navodi se, između ostalog u saopštenju.

Podsjetimo, danima se svijetom prenose vijesti da je Kim imao tešku operaciju na srcu, a kako se nije pojavljivao u javnosti, mediji su prenosili i da postoji mogućnost da je preminuo.

Sjeverna Koreja najizolovanija zemlja na svijetu, takve navode je bilo gotovo nemoguće proveriti.

Čitaj još:   Ko bi mogao da naslijedi Kim Džong Una i vodi Sjevernu Koreju... (foto)

Treba da podsjetimo, ranije, Ji Seong- ho, koji je prebjegao iz Sjeverne Koreje i postao poslanik u južnokorejskom parlamentu, kaže da je 99 odsto siguran da je sjevernokorejski lider Kim Džong-un mrtav i da će vlast preuzeti njegova sestra.

FOTO: AP

Ji je naveo da je obavešten da je Kim preminuo prije nedelju dana i da bi Pjongjang tu vijest mogao da objavi tokom vikenda.

Dodao je da Sjeverna Koreja nije odmah saopštila vest o smrti svog lidera i proglasila period žalosti, jer se suočava sa komplikovanim pitanjem sukcesije.

Spekulacije o njegovom zdravlju i tome gdje se nalazi pojačane su nakon što nije prisustvovao proslavi povodom rođendana Kim I-sunga, 15. aprila, koji je najvažniji nacionalni praznik.

Svetski mediji od tada pišu da je zdravstveno stanje Kim Džong-una narušeno, a mnogi su spekulisali i da li je živ.

U medijima su kružile informacije da je on bio podvrgnut kardiovaskularnoj operaciji i da je poslije nje u “vegetativnom stanju”, ali te informacije nisu zvanično potvrđene…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more