IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Njemačka bolja od Italije i SAD: CIO SVIJET čeka OVAJ DATUM za kraj PANDEMIJE! (foto)

Prognoza naučnika za KRAJ PANDEMIJE: Dat je i krajnji datum završetka epidemije…

SINGAPUR: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 04.05.2020… 16: 26… Njemačka bolja od Italije i SAD: CIO SVIJET čeka OVAJ DATUM za kraj PANDEMIJE! (foto)

Laboratorija Univerziteta za tehnologiju i dizajn u Singapuru predviđa na osnovu podataka Svjetske zdravstvene organizacije tok pandemije novog korona virusa, a istraživanje pokazuje putanju, broj slučajeva koji bi mogli da budu registrovani kao i datum njenog kraja.

Prema njihovom predviđanju, pandemija bi mogla da se okonča do početka decembra.

Kako kažu naučnici koji stoje iza ovog projekta, oni koriste metode prediktivnog praćenja koje o podrazumjeva kontinuirano nadgledanje predviđenih vjerovatnih budućih događaja, kao što su skokovi i padovi i završavanje trenutne pandemije.

Oni to čine koristeći najnovije podatke koji se generišu svakodnevno, više za potrebe praćenja kako bi se izvuklo razumjevanje o onome što se događa sada nego da bi tačno predviđali budućnosti.

Rezultati njihovog istraživanja deluju realno i ohrabrujuće, ali ih treba uzeti s rezervom.

Prema najnovijim podacima od 30. aprila, čitav svijet bi teoretski mogao da izađe iz pandemije 7. decembra, uz standardnu devijaciju od 2,5 dana. Grafika pokazuje da će u svijetu do 1. juna broj slučajeva dostići 97 odsto, a 19. juna na 99%.

U Sjedinjenim Američkim Državama će teoretski kraj biti tek 21. septembra, uz standardnu devijaciju od 4,4 dana. Broj slučajeva će 19. maja dostići 97 odsto, a 1. juna 99 odsto.

SAD, koje su na prvom mjestu u svijetu po broju zaraženih, danas su odobrile korišćenje lijeka remdesivira protiv korona virusa. Distribucija lijeka bolnicama započeće već u ponedeljak. Širom SAD je sve više protesta i kršenja mjera zabrana okupljanja nakon što je predsjednik Donald Tramp najavio da će se zalagati za ublažavanje restrikcija, uprkos savjetima vodećeg epidemiologa zemlje Entonija Faučija.

Čitaj još:   BERLIN, POSLAO PORUKU VUČIĆU: "Prekrajanje granica nećeš riješiti nijedan problem"!!!

U Italiji je teoretski kraj datiran na 5. septembar, sa devijacijom od 20,5 dana. Broj slučajeva će dostići 97 odsto 11. maja, a 99% 25. maja.

Vlada Italije je sredinom aprila produžila vanredne mkere zbog pandemije do 3. maja. Ipak, vlasnicima pojedinih vrsta radnji biće dozvoljen rad od 14. aprila.

Drakonske mjere ograničavanja kretanja u Italiji i zatvaranja većine radnji i kompanija širom Italije uvedene su 9. marta. Više od 60 miliona građana Italije već više od mjesec dana je pod mjerama opšteg karantina, a očekuje se da će dobiti veću slobodu kretanja od 4. maja pošto su restriktivne mjere doprinijele usporavanju virusa u toj zemlji.

Njemačka će kraj možda dočekati 10. avgusta, uz devijaciju od 1,5 dana, sa dostizanjem 97 odsto slučajeva 5. maja, a 99% 17. maja.

U Njemačkoj su 20. aprila ublažene pojedine restriktivne mjere, koje se razlikuju od pokrajine do pokrajine. Prema odluci savezne vlade, radnje veličine do 800 kvadrata dobile su dozvolu da se ponovo otvore.

Dok postepeno ublažava mjere, Njemačka istovremeno preduzima korake za poboljšanje kapaciteta za borbu protiv očekivanog drugog talasa zaraze.

Njemački virusolog Kristijan Drosten upozorio je krajem aprila da bi virus u novom talasu, koji se najčešće najavljuje za septembar, mogao da napadne “sasvim drugačijom snagom”…

Čitaj još:   S “uzijem” u ruci TRAŽIO METE u kafiću: Miloš iz Herceg Novog uhapšen zbog oružanog upada u lokal ... (foto i video)

izvor APF

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more