IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RATNI ZLOČINAC je 1991. najavio genocid:”Muslimani će nestati sa lica zemlje, to sve treba pobiti”… (foto i video)

Osnivač i prvi predsjednik Republike Srpske osuđen je na doživotnu kaznu zatvora u Haškom tribunalu…

SARAJEVO: Svijet. Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 05.05.2020… 13: 26… RATNI ZLOČINAC je 1991. najavio genocid: “Muslimani će nestati sa lica zemlje, to sve treba pobiti”… (foto i video)

Svoje genocidne namjere Karadžić je u nebrojeno navrata najavljivao još i mnogo prije nego što je zvanično počeo rat i agresina na RBiH.

U presretnutom razgovoru između Karadžića i njegovog prijatelja pjesnika Gojka Đoge, Karadžić otvoreno najavljuje svoj genocidni plan prema Bošnjacima. 

Ja mislim njih, ako otvore rat, treba stući. Oni će biti… Biće krvi do koljena“…

Na ovaj Đogov šlagvort nadovezuje se kolega Karadžić, govoreći o tome kako će u slučaju rata Muslimani „nestati sa lica zemlje“, kako će Sarajevo biti „karakazan“ u kom će „umijreti trista hiljada Muslimana“, jer „nemaju šanse“ protiv trista hiljada naoružanih Srba koji imaju podršku vojske i želju da se „bore do poslednjeg“, te da će JNA koja ima 500 aviona „koristiti po 20 u svakom naletu“. 

Na to Đogo odgovara:

 „To treba sve pobiti. Sve pobiti

izvor (SB)

Čitaj još:   ADUTI su svi kod Danske: "LAVICE" treba protiv domaćina u Herningu, da igraju srcem, onim CRNOGORSKIM... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more