IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBI MASKIRANI U ŠEIKE UZELI MILIONE EURA U ITALIJI: Zaplijenjene im vile i kuće… (foto)

Četiri osobe porijeklom iz Srbije uhapšene su u Italiji zbog milionskih prevara…

VAREZE: Svijet. Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 05.05.2020… 16: 26… SRBI MASKIRANI U ŠEIKE UZELI MILIONE EURA U ITALIJI: Zaplijenjene im vile i kuće… (foto)

Kako prenose italijanski mediji, oni su se maskirani u šeike lažno predstavljali kao poslovni ljudi iz arapskih zemalja i uzimali novac žrtvama kako bi ga navodno investirali, a onda ga mijenjali lažnim novčanicama.

Italijanske vlasti su nakon dvije godine istrage zaplijenile imovinu vrijednu 2,4 miliona eura od četiri osobe porijeklom iz Srbije, nastanjene u Lombardiji, koje su optužene za krađu, prevare i druga krivična djela protiv imovine.

Od njih je zaplenjeno, pored ostalog, devet stanova, tri vile, dvije seoske kuće, umetnička slika i dva luksuzna sata.

Te četiri osobe, stare 33, 37, 45 i 48 godina, povezuju se i sa lažnim mijenjanjem valuta i isporukom krivotvorenih novčanica, prenijeli su italijanski mediji pozivajući se na saopštenje Finansijske garde iz grada Vareze.

Kako piše italijanski „Il Mesađero“, ova četvorka osumnjičena je za pravu filmsku prevaru. Prema saznanjima ovog lista, oni su se maskirali u šeike i lažno se predstavljali kao poslovni ljudi.

Čitaj još:   PULA: Gradonačelnik zabranio već rasprodani turbofolk koncert- "To ne pripada našem mentalitetu"

Kontaktirali su sa ljudima koji žive u Italiji, uglavnom strancima i nudili im pomoć u transferu novca u inostranstvo ili zamjeni deviza kako bi investirali u Italiji ili u stranim zemljama kao što su Hongkong, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina, Indija.

Uz to su obećavali da će novac uspjeti da prenesu ili zamjene tajnim kanalima, kako žrtva ne bi plaćala visoke dažbine. Potom bi novac zamijenili falsifikatima, koje bi isplaćivali žrtvama ili njihovim saradnicima…

izvor: „Il Mesađero“

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more