IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pukla priča da je frizer Smajić bankrotirao: Legendarni Brico otkrio pravu istinu… (foto)

Legendarni Brico otkrio pravu istinu, ovo je sve skupa bio splet okolnosti…

SPLIT: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 06.05.2020… 16: 56…  Pukla priča da je frizer Smajić bankrotirao: Legendarni Brico otkrio pravu istinu… (foto)

Nakon otvaranja fizeraja uslijed popuštanja epidemioloških mjera jedna Splitom se proširila vijest da Salon Mladen, što ga drži jedan od najstarijih majstora britve i škara, ostao zatvoren i to zbog– bankrota!!!

Čuo je to i sam Mladen Smajić u gradu poznatiji kao Brico, vlasnik kultnog frizeraja u Gundulićevoj ulici, jer nazivaju ga, kaže nam pomalo umorno, cijelo jutro u utorak prijatelji i poznanici.

– Istina je da sam salon zatvorio i dugogodišnje radnice poslao na Biro rada, ali to sam prije svega napravio za njihovo dobro, jer drugu mogućnost nisam imao. Ali ne zato što sam, kako čujem, bankrotirao ili nešto slično tome, već sam podnio zahtjev za odlazak u mirovinu i to prvenstveno iz zdravstvenih razloga.

Ja sam srčani bolesnik i ova situacija s koronavirusom za mene nije ni malo bezazlena. U trenutku kad se sve zatvorilo nisam mogao znati, kao niti itko od nas, koliko će to trajati – govori Mladen i dodaje da je na dan 19. ožujka ove godine napunio 60 godina života i 41 godinu pet mjeseci i šest dana radnog staža.

– Ovo je sve skupa bio splet okolnosti. Čovik mi je otkazao ugovor o najmu, a onda sam razmišljao hoću li pričekat da se sve smiri pa pričekat i vidit kakva će situacija bit na jesen ili ću jednostavno sačuvat zdravlje ne samo od koronavirusa nego u svakom pogledu. Čujte, ovaj posao sam živio i volio svim bićem i sad sam jednostavno shvatio da moram prestat – kaže Smajić.

Čitaj još:   Vic dana Tužila Stana Stojana...

Prvi od naših frizera koji je počeo snimat videa i izrađivat video-kazete je zagrebački frizer Amir Bećirević šta drži salon “Mona Liza”, sićan se da sam to nabavljao i gledao. U njega sam slao svoje ljude na tečajeve koje je i sam pohađao po Londonu i Americi. To je bilo u 80-tima, početak amo reć modernog frizerstva.

A neki van ni danas ne znaju radit s britvom, gledan ih i ne virujen, ali šta ćemo – primjećuje splitski frizer koji je puno, stvarno puno Splićanki bar jednom ošišao, a brojne su bile dugogodišnje mušterije. Sada im je ostao nemali izbor među frizerima za koje bi se moglo reći da su Mladenova dica.

A hoće li Brico ipak smisliti neki novi projekt u dogledno vrijeme, možda neku akademiju ili slično?

Čitaj još:   GI "21. maj": MILOJKO Spajić, ojačao odbranu predloženog datuma popisa čim su se oglasili velikosrpski dobošari iz Beograda... (foto)

– Ne znam, sve je moguće. Ako budem išta smislio, čut ćete – poručio je novopečeni umirovljenik...

izvor Slobodna Dalmacija.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more