IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAŽNI ŠEICI IZ SRBIJE: Kafe plaćali novčanicama od 500 eura, foliranje im došlo glave … (foto)

LAŽNE “šeike” prijavili za “rip deal“, prevaru prilikom mijenjanja strane valute i predstavljali se kao šeici i mahom strancima nudili pomoć u transferu novca u inostranstvo…

VAREZE (ITALIJA): Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak… 08.05.2020… 12: 26…  LAŽNI ŠEICI IZ SRBIJE: Kafe plaćali novčanicama od 500 eura, foliranje im došlo glave … (foto)

Lažni šeici iz porodice Jovanović iz Srbije, koje italijanski istražitelji sumnjiče za milionske prevare, novčanicama od 500 eura plaćali su kafe u barovima.

Mediji u Italiji pišu da ih je upravo to baškarenje koštalo slobode. Naime, u baru u mjestu Busto Arsizio muškarac kome su se predstavili kao šeici i ponudili mjenjanje novca po povoljnijim uslovima, nakon što je prevaren, primijetio je jednog od “šeika” kako plaća kafu najvećom novčanicom…

To je prijavio Finansijskoj policiji, koja je već istraživala porodicu čijih četvero članova je sada uhapšeno, dok je 11 u kućnom pritvoru. Istovremeno su od njih oduzete tri vile, dvije seoske kuće, devet apartmana, slika i dva vrijedna sata, sve u vrijednosti većoj od dva miliona eura.

Uhapšeni su 48-godišnjak iz Busto Arsizija, njegov tri godine mlađi rođak iz Kastelance i njihovi srodnici, 37-godišnjak iz Melcoa i 33-godišnji stanovnik Pjeve Fizirađa. Sumnjiče se za krivična djela protiv imovine – za krađe, prevare, ali i lažne operacije mijenjanja valute.

Muškarac je Jovanoviće “šeike” prijavio za “rip deal”, prevaru prilikom mjenjanja strane valute. U daljoj istrazi, nazvanoj “Stalni ubod”, ustanovljeno je da on nije jedina žrtva i da su se Jovanovići predstavljali kao šeici i mahom strancima nudili pomoć u transferu novca u inostranstvo ili zamjenu deviza kako bi investirali na Apeninima, ali i u Hongkongu, Kini, Indiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na Kubi. 

Čitaj još:   UŽAS I STRAHOTA- ZAPALILI GA DOK SE VRAĆAO KUĆI IZ DŽAMIJE: Policija na nogama, hitno poslane anti- terorističke jedinice, muslimani OČAJNI I PRESTRAŠENI! (foto, video)

Obećali su da će novac prebaciti tajnim kanalima da ne bi plaćali visoke dažbine. Novac bi zatim mijenjali falsifikovanim i te lažne novčanice isplaćivali žrtvama.

Ta otkrića u istrazi su samo Finansijskoj policiji pomogla da utvrde odakle porodici koja je tamošnjoj policiji poznata po krađama i sitnim prevarama novac za luksuzan život.

Naime, nekoliko godina već poreznicima je upadalo u oči to što podaci iz poreske prijave protivureče stanju na terenu – njihovim načinom života. U poreskim prijavama prihod im je često bio nula, dok su živjeli u skupocjenim kućama i vozili luksuzne automobile, često švajcarske registracije.

Automobile su iznajmljivali u Švajcarskoj, zbog čega su već bili u centru pažnje tamošnjih istražitelja, ali nisu prikupljeni dokazi za njihovo hapšenje.

Italijanski istražitelji su međutim sada prikupili dovoljno dokaza za procesiuranje ove familije.

Ono što, međutim, zasad nije saopšteno javnosti ili nije utvrđeno u istrazi je da li su Jovanovići samo falsifikovali novčanice, a ako nisu ko ih je snabdjevao lažnim apoenima. Takođe nije saopšteno ni koliko je osoba prevarila ova familija i koliko su novca tzv. rip-dealom zaradili.

Čitaj još:   Vic Dana Išla Mađarica preko groblja i nosila tortu...

Još 2015. godine pravosuđe i policija započeli su aktivnosti istraživanja nekih romskim porodica sa prebivalištem u opštinama Busto Arsizio, Kastelanca, Đalatere i Lonate Pokolo, piše “Varesenjuz”.

Ta istraživanja su započela jer je “nađena značajna nesrazmera između životnog standarda i predstavljenih poreskih prijava, često jednakih nuli”, i to kod “društveno opasnih ljudi”.

izvor Telegraf.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more