IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Korona odnijela živote 12 sveštenika, kažu da je crkva trebalo da se zatvori… (foto)

Otac Andrej sahranjen je na groblju u Moskvi…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 10.05.2020… 00: 26… Korona odnijela živote 12 sveštenika, kažu da je crkva trebalo da se zatvori… (foto)

Korona virus odnio je živote najmanje 12 sveštenika Ruske pravoslavne crkve. Poslednja žrtva je otac Andrej Molšanov, koji je služio u jednoj crkvi u Moskvi.

Njegova ćerka Anastasija je očajna zbog očeve smrti i kaže da je crkva u kojoj je služio trebalo da bude zatvorena ranije…

– Vjerujem da je na prvom mjestu trebalo da zatvorimo crkve, u isto vrijeme kad i restorane i sve ostale objekte – rekla je Anastasija koja je u subotu ispratila oca na večni počinak.

Podsetimo, patrijarh Kiril je u martu pozvao vjernike da se mole kod svojih kuća. Par dana nakon toga u Rusiji je uvedena blokada, zatvorene su škole, restorani, tržni centri, ali su crkve ostale otvorene.

Čitaj još:   SKANDAL UŽIVO: Dodik četničke koljače nazvao antifašistima… (foto + video)

U crkvama se služilo, uključujući i onu u Moskvi u kojoj je bio otac Andrej, sve do polovine aprila, kada je konačno naređeno i njihovo zatvaranje...

izvor telegraf.rs

MOSKVA: SIJEVALE PESNICE NA TRIBINAMA, brutalna tuča navijača, “To je to, nema više…”

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svjetskom prvenstvu porazom Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more