IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kancelarka MERKEL “u jednom dahu”: Ovo nam je veoma VAŽNO, hvala! (foto)

Puno vam hvala”, rekla je Merkel u najkraćem obraćanju povodom ublažavanja mjera u Njemačkoj, piše Gardijan…

BERLIN: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Crna Hronika, vijest, utorak… 12.05.2020… 16: 35… Kancelarka MERKEL “u jednom dahu”: Ovo nam je veoma VAŽNO, hvala! (foto)

Njemačka kancelarka Angela Merkel obratila se naciji povodom nove faze u koju zemlja ulazi zbog pandemije koronavirusa. Ovog puta bila je iznenađujuće kratka i posve jasna.

Britanski Gardijan navodi da se kancelarka građanima obratila u jednom dahu i bez uobičajene smirenosti.

“Veoma mi je važno da ponovo ukažem na činjenicu da ulazimo u novu fazu pandemije i da će sada biti neophodno da pored relaksacija mjera budemo sigurni da će ljudi poštovati osnovna pravila, a to su: održavanje distance, nošenje zaštite preko usta i nosa radi uvažavanja drugih ljudi…

To je veoma važno. Puno vam hvala”, rekla je Merkel u najkraćem obraćanju povodom ublažavanja mjera u Njemačkoj, piše Gardijan.

Ovakvo ponašanje Merkelove interpretira se, navodi Gardijan, kao reakcija na vijesti da je tokom vikenda nekoliko hiljada građana protestovalo širom zemlje zbog umanjenja građanskih sloboda i nepridržavanja distanciranja i zaštite lica maskama.

Čitaj još:   VIC DANA Plavuše i prvi seks u životu...

U Njemačkoj je koronavirusom zaraženo 172.658 osoba, a preminulo je 7.681 oboljelih. Iako dijeluje da je Njemačka prilično pogođena virusom, drugi podaci ukazuju da situaciju drži pod kontrolom.

Od ukupnog broja oboljelih do sada je izliječeno više od 145 hiljada, tako da je trenutno oko 19 hiljada aktivnih slučajeva COVID- 19.

Izvor: ibalkan.net / Gardijan

BERLIN: Postignut dogovor u vezi sa sporom o migrantima…

Predsjednik Kršćansko-socijalne unije (CSU) Horst Seehofer je izjavio da su Read more

BERLIN Njemačka u problemu: FALE radnici…

DANAS JE Ministar zdravlja Jens Špan (CDU) nedavno je u Read more