IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Meteorolozi upozoravaju: Kiša ostavlja žute tragove, šta nas čeka za vikend… (foto)

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, vjetrovito i svježije, negdje kratkotrajna kiša i pljuskovi uz mogućnost grmljavine…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, utorak… 12.05.2020… 10: 35…  Meteorolozi upozoravaju: Kiša ostavlja žute tragove, šta nas čeka za vikend… (foto)

Kiša će iza sebe ostavljati žute i narandžaste tragove, a radi se o saharskom pijesku kojeg će povući toplija zračna masa sa sjevera Afrike

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, uglavnom prijepodne.

Na sjeveroistoku Bosne je moguća i grmljavina. Poslijepodne, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a samo ponegdje na jugu i jugozapadu moguće su padavine. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od 7 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 8 do 15, u ostaku Bosne do 20, a na jugu BiH od 20 do 23 stepena.

Čitaj još:   Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj ... (foto)

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom prijepodne. Jutarnja temperatura iznosit će oko 10, a najviša dnevna oko 19 stepeni

srijedu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

četvrtak će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutranjim satima i prije podne, ponegdje na jugu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 25 stepeni.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme sunčano vrijeme očekuje se u petak. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more