IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Napetost u Njemačkoj: Za 24 časa skočio broj zaraženih, veliki strah… (foto)

U protekli dan i noć u Njemačkoj je zabilježeno više od 930 novooboljelih…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, vijest, utorak… 12.05.2020… 11: 35… Napetost u Njemačkoj: Za 24 časa skočio broj zaraženih, veliki strah… (foto)

Prema podacima epidemiološkog instituta Robert Koh, broj novozaraženih u Nemačkoj skočio je na 933, a samo dan ranije u zemlji je zabeleženo 357 novih slučajeva, piše BBC.

Broj umrlih u jednom danu iznosi 116, a ukupan broj preminulih od koronavirusne infekcije je 7.533. Ukupno je u Njemačkoj zabeleženo 170.508 slučajeva zaraze korona virusom.

Do ovakvog porasta obolelih verovatno je došlo zbog izvještaja koji su kasnili tokom vikenda, što bi moglo da objasni zašto je u ponedeljak broj zaraženih bio manji nego danas.

Iako je Njemačka krenula s popuštanjem mjera, postoji bojazan da bi zbog toga moglo doći do većeg broja novozaraženih u najbogatijom i najvećoj zemlji na zapadu Evrope.

Čitaj još:   "PONOVLJENO IZVINJENJE PRIJATELJIMA IZ BOSNE I HERCEGOVINE": Grad Podgorica se pridružio akciji kupovine novog kombija bh. navijačima... (foto, video)

Naime, ranije je Institut Robert Koh objavio da je reprodukcijski broj (R) u Njemačkoj narastao iznad kritičnih jedan, što znači da sada svaki pacijent zarazi prosječno više od jedne osobe.

Zato se u Nemačkoj poslednjih dana s velikom pažnjom prati popuštanje mjera.

Istovremeno, njemačka kancelarka Angela Merkel je juče održala vjerovatno najkraće obraćanje za svog mandata i narodu u dvije rečenice objasnila kako stoji situacija sa korona virusom.

Opširnije pročitajte u odvojenoj vijesti koječe proslijediti naš izvještač iz Berlina.

izvor iBalkan.net / agencije BBC

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more