IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NE PITAJU KOLIKO KOŠTA: Pomama za kućama na planini i ŠTA SE NAJVIŠE TRAŽI I PO KOJOJ CIJENI! (foto)

Zbog zabrane kretanja u prethodnom periodu, interesovanje za iznajmljivanje i kupovinu kuća sa dvorištem bilo je izuzetno veliko…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, srijeda… 13.05.2020… 22: 35… NE PITAJU KOLIKO KOŠTA: Pomama za kućama na planini i ŠTA SE NAJVIŠE TRAŽI I PO KOJOJ CIJENI! (foto)

Za cijenu iznajmljiivanja i kupovine vikendica na poznatim planinama nije se praktično ni pitalo, a kako tvrde poznavaoci tržišta, situacija se nije mnogo promijenila ni sada. Iako je policijski čas ukinut, trend kupovine kuća van gradova ne jenjava.

Agentima za nekretnine stalno stižu upiti o vikend-kućama, ali i apartmanima na izletištima širom regije. Traži se što više prostora, velika dvorišta i terase, ali i veća udaljenost od susjeda i od gužve. I dok mnogi traže prostor za iznajmljivanje, većina se odlučuje na kupovinu.

Dosta kupaca, kako kaže, traži i placeve na kojima sami planiraju izgradnju.

Čitaj još:   KONAČNO: Vlada CRNE GORE se bira na online sjednici 24. novembra... (foto)

Najčešće su kupci spremni da izdvaje od 30.000 do 50.000 eura, a cijena svakako zavisi od veličine placa i kuće, ali i položaja i mjesta…

“Ljudi će sada shvatiti da je život u manjim mjestima bolji, naročito uz dobru infrastrukturu”, izjavio je potpredsednik Građevinske komore Srbije.

Vikendica na Staroj planini kod nas može se naći i za 7.000 eura, na Srebrnom jezeru 15 puta skuplje, a pročitajte koliko košta kutak na destinacijama koje će tek biti popularne.

Tražnja za vilama van grada, raste u svetu, naročito u Londonu i Njujorku...

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more