IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REM: Pokrećemo postupak protiv Željka Mitrovića zbog ozoniranja krvi! (foto)

Novoizabrani član REM-a Slobodan Cvejić, ishod postupka protiv Željka Mitrovića videće se nakon sazivanja redovne sjednice, kojoj mora da prisustvuje i druga strana da se o tome izjasni, nakon čega će i Savjet raspravljati i doneti konačnu odluku…

BEOGRAD:Srbija, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, četvrtak… 14.05.2020… 16: 15… REM: Pokrećemo postupak protiv Željka Mitrovića zbog ozoniranja krvi! (foto)

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) donio je odluku da se pokrene postupak protiv vlasnika televizije Pink, zbog scena ozoniranja krvi u programu uživo na toj televiziji.

Kako je za list Danas rekao novoizabrani član REM-a Slobodan Cvejić, dalji ishod postupka protiv Željka Mitrovića vidjeće se nakon sazivanja redovne sjednice, kojoj mora da prisustvuje i druga strana da se o tome izjasni, nakon čega će i Savjet raspravljati i donijeti konačnu odluku.

“Ovo nije moj stav, mislim da je i ovim postignuto mnogo. Pokretanje postupka će dobiti na značaju tek ako bude izrečena mjera protiv TV Pink. A ovakve odluke umnogome uvijek zavise od sastava Savjeta, i stavova njegovih članova”, naveo je on.

Čitaj još:   VIC DANA: Na misi u Hercegovini fratar držao propovijed, a onda jedan vjernik ustade pa naglas reče… (foto)

Cvejić je, sa koleginicom Juditom Popović podržao građansku inicijativu za izmjene i dopune Zakona o elektronskim medijima, koje predviđaju ograničavanje emitovanja rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, na termin od 23 časa do 6 sati ujutru i tri sata tokom dana.

“Nisam za potpuno ukidanje te vrste programa, ne možete da ukinete rijaliti koji postoji svuda u svijetu već 40 godina kao tip emisije. Istovremeno, REM nema ulogu cenzora, on bi samo trebalo da bude zaštitnik interesa javnosti”, kazao je Cvejić.


Prema njegovim riječima, REM može da izrekne opomenu, koja se nigde ne knjiži i “zapravo nema implikacije”, zatim upozorenje koje se bilježi i dodao je da ukoliko se u kratkom roku učini isti prekršaj, on povlači sledeću sankciju, koja je zabrana emitovanja programa i konačno oduzimanje dozvole…

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

BORBA PROTIV ONIH KOJI NAM NANOSE BOL

Emocionalna osjećanja bola i žalosti, ljutnje i povrijeđenosti su normalna Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more