IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

O SVOM TROŠKU: Hazbo Mujović na detektoru laži u Beogradu! (foto i video)

Predsjednik opštine Sjenica u odlasku kao nekadašnji visoki funkcioner SDA Sandžaka Hazbo Mujović podvrgao se poligrafskom ispitivanju u Beogradu na sopstvenu inicijativu i o sopstvenom trošku, saznaju printani mediji…

BEOGRAD: Sandžak, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, subota… 15.05.2020… 10: 35… O SVOM TROŠKU: Hazbo Mujović na detektoru laži u Beogradu! (foto)

Hazbo Mujović je ovom prilikom angažavao i TV ekipu koja je cio tok njegovog poligrafskog testiranja snimila, a video materijal će, kako se najavljuje, nakon finalnog montiranja biti objavljen na portalu A1tv.net večeras u 19 sati.

Podsjećamo, Mujović je nedavno, povodom objavljivanja kompromitujućih snimaka na kojima je, navodno, on sa službenicom lokalne samouprave, saopćio da se radi o “podvali i lažima” koje predstavljaju udar na njegovu ličnost i zatražio poligrafsko ispitivanje.

On je u saopćenju za javnost naveo da je danima “izložen linču u medijima i na društvenim mrežama”, a da se već duži period protiv njega vodi kampanja “od sprege određenih kriminalnih i političkih organizacija, sa ciljem da se dokopaju vlasti”.

HAZBO Mujović je zatražio od nadlježnih državnih organa da izvrše poligrafsko testiranje njega i žene koja se nalazi na spornom snimku, kao i da je, ukoliko to tužilaštvo odbije, spreman da snosi troškove testiranja koje bi organizovao neko drugi, predlažući i neka od pitanja na koja bi odgovarali.

Screenshot: YouTube/A1

Inače, poligrafsko ispitivanje se ne smatra dokazom na sudu jer je riječ o vrlo nepouzdanom sredstvu. Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je poligraf sredstvo kojim se proveravaju iskazi koliko čovjek govori istinu, ali i da je dosta nepouzdan.

Čitaj još:   VLADA USVOJILA TRI NOVE UREDBE: Ne zna se koja je važnija! (foto)

“Vjerovatnoća tačnosti je ispod 70 odsto. Sudovi ga ne uzimaju kao dokaz nego orijentaciju u kojoj oblasti bi trebalo da istražuju”, kaže Radovanović.

Kao nezvanično saznajemo, u narednim danima se planira detaljna analiza pomenutog video snimka od strane profesionalnih sudskih vještaka, koje je Mujović također privatno angažovao.

Mujović je, nakon što su se u javnosti pojavili snimci sa eksplicitnim sadržajem, podnio ostavku i vratio mandat Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Kako Skupština Opštine Sjenica nije zasijedala i razmatrala njegovu ostavku, on još uvijek obavlja tu funkciju.

Sjenički rijaliti se nastavlja. Da li će nas Mujović uvjeriti u svoju navodnu nevinost, ostaje da se vidi u narednim danima.

Čitaj još:   Istina o BOŠNJAČKO- SRPSKOM SUKOBU u Prijepolju: Kako su medijski izvještaji iz SRBIJE oblikovali pogrešnu sliku... (foto)

Izvor: Sandzacke.rs / Video: A1tv.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more