IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJETOVANJE NA MORU- NEMOGUĆA MISIJA: Ako rizikujete, morate da znate ŠTA VAS OČEKUJE NA PLAŽAMA U KOMŠILUKU! (foto)

Uprkos pandemiji korona virusa, planovi za ljeto se i dalje prave, a mnogi vjeruju da odlazak na more ipak nije nemoguća misija, te da će moći da skoknu do Grčke, Crne Gore ili Hrvatske…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijest, ponedeljak… 18.05.2020… 021: 45… LJETOVANJE NA MORU- NEMOGUĆA MISIJA: Ako rizikujete, morate da znate ŠTA VAS OČEKUJE NA PLAŽAMA U KOMŠILUKU!

O daljim destinacijama za sada se još uvijek ne razmišlja, ali slamka spasa je ljetovanje u regionu.

Ali, još uvijek je neizvesno kako će odlazak preko granice izgledati, a još je nejasnije na koji način ćemo se ponašati na plažama ove godine. Ipak, neke države donijele su određene smjernice, a nedavno je to uradila i Crna Gora.

Podsjetimo, oni još uvijek nisu otvorili granice, a odluka o tome biće donešena nakon sjednice i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije.

Ako ovog ljeta planirate da se zaputite put ove susedne države i odete na neku od njihovih plaža, evo šta morate da znate!

Kada je riječ o privatnim plažama, zakupci istih su u obavezi da:

* na ulazu na kupalište na vidnom mjestu istaknu obavještenje o privremenim mjerama prevencije i suzbijanja ovog korona virusa.

Čitaj još:   VIC DANA: Đetić se vratio kući sa studija iz Londona, a onda je TATI rekao jednu lošu i dobru vijest… (foto)

obezbijede rastojanje između kompleta ležaljki od najmanje dva metra

*na dijelu bez plažnog mobilijara obezbjede fizičku distancu od najmanje dva metra

obezbjede redovno održavanje higijene i dezinfikuju plažni moblijar i opremu (ležaljke, kabine za presvlačenje, tuševe, toalete, različite rekvizite…)

obavezno postave sredstva za dezinfekciju..

* obezbjede mesto za higijensko odlaganje otpada..

S druge strane, kada je riječ o neuređenim ili divljim plažama i kupalištima, nema puno uslova: korisnici su dužni da poštuju distancu od najmanje dva metra...

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more