IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOKIRA JAVNOST: Ministar BiH za 12 godina završio fakultet i nakon misice ima još jedno iznenađenje… (foto)

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice kojemu je trebalo 12 godina da bi završio privatni fakultet, odmah je poduzeo korake kako bi popunio svoj ured…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijest, ponedeljak… 18.05.2020… 021: 45… ŠOKIRA JAVNOST: Ministar BiH za 12 godina završio fakultet i nakon misice ima još jedno iznenađenje… (foto)

Podsjećamo, nakon što je Božovićeva kandidatura propala, alternativa mu je postao Lučić koji je, osim što je studirao više od desetljeća, i srednju školu završio za pet umjesto za četiri godine jer je treći razred morao ponavljati

Javnost u BiH saznala je danas da je za savjetnicu postavio bivšu misicu, Marinu Ševkušić, koja je 2016. osvojila naslov druge pratilje Miss planeta Zemlje za BiH.

alt

Uz to što je u svom uredu zaposlio bivši pratilju Miss planeta Zemlje iz BiH, novi ministar Lučić odabrao je šefa kabineta.

I to ni manje ni više, nego nesuđenog ministra Mlađena Božovića, koji je prvobitno bio kandidat za tu istu ministarsku poziciju kao i Lučić.

alt

Podsjećamo, nakon što je Božovićeva kandidatura propala, alternativa mu je postao Lučić koji je, osim što je studirao više od desetljeća, i srednju školu završio za pet umjesto za četiri godine jer je treći razred morao ponavljati.

I Lučić i Božović kadrovi su Demokratskog narodnog saveza (DNS), male stranke iz Prijedora koja je postala dijelom vladajuće većine u BiH zahvaljujući koaliranju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Čitaj još:   HOROR: Spalio 750.000 dolara da ih ne dao bivšoj ženi za alimentaciju... (foto)

Lučić je, podsjetimo, imenovan sa 22 glasa “za”, 15 “protiv” i jednim suzdržanim. Time je, nakon nekoliko mjeseci “kašnjenja”, konačno popunjeno Vijeće ministara BiH u novom sazivu.

Brat novog ministra Mladen Lučić ujedno je kum predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

Izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more