IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska obilježava 19. maj, Dan omladine i sporta… (foto)

Dan omladine i sporta obilježava se raznim manifestacijama širom Republike Turske, kao i u drugim državama svijeta u kojima živi turska dijaspora…

ISTANBUL: Regija, Sport, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 19. 05. 2020… 12:00… Turska obilježava 19. maj, Dan omladine i sporta… (foto)

U Turskoj se danas obilježava 19. maj, Dan omladine i sporta, što je ujedno i Dan sjećanja na prvog predsjednika moderne Turske Mustafu Kemala Ataturka, javlja Anadolu Agency (AA).

Planirane manifestacije tokom dana se održavaju u skladu s preporukama u vezi s pandemijom koronavirusa, a jutros je ministar omladine i sporta Mehmet Muharrem Kasapoglu položio vijenac u Mauzoleju Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, nakon čega je održana minuta šutnje i intonirana himna Republike Turske.

Poruku u povodu ovog praznika uputio je i zamjenik turskog predsjednika Fuat Oktay.

Čitaj još:   ŠOK TVRDNJE VOJVODE: Kristijan Golubović zapalio Bajrakli džamiju po nalogu Koštunice...

Inače, 19. maja 1919. godine Mustafa Kemal Ataturk je započeo borbu za nezavisnost svog naroda, te postavio temelje današnje moderne Republike Turske.

Zbog toga je 19. maj izuzetno važan dan i praznik u Republici Turskoj.

Dan omladine i sporta obilježava se raznim manifestacijama u Republici Turskoj, kao i u drugim državama svijeta u kojima živi turska dijaspora…

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more