IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Tutnjalo je poput GRMLJAVINE”: Novi potres u Zagrebu… (foto)

Još nije poznato kolike je jačine bio potres…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja , vijesti, srijeda… 20. 05. 2020… 21: 21…  “Tutnjalo je poput GRMLJAVINE”: Novi potres u Zagrebu… (foto)

SLAB POTRES PONOVNO JE ZATRESAO ZAGREB: ‘Bio je neki jezivi zvuk, čulo se jako, kao grmljavina s vibracijama’

SLAB potres dogodio se u Zagrebu oko 20:30 sati…

Bio je magnitude 2,0 po Richteru, a epicentar je zabilježen 11 kilometara sjeveroistočno od Zagreba i 6 kilometara jugoistočno od Kašine. 

Potres je zabilježen na dubini od 8 kilometara. 

Potvrđuju to i seizmolozi:

“U srijedu u 20 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, izvijestila je Seizmološka služba na svojim mrežnim stranicama. Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice.”

Čitaj još:   Zaplijenjen kokain, diler uhapšen... (foto)

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. marta pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano. Umjeren potres magnitude 3.2 prema Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

Po objavljenim podacima Seizmološke službe, do sredine aprila je zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1.3), dok su seizmografi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1.3.

izvor Index.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more